جهان تنیس
 
 

بوکس - حذف علی مظاهری با ناداوری از المپیک
 
حذف ناجوانمردانه علی مظاهری از رقابت‌های بوکس المپیک با واکنش کاربران سایت یاهو مواجه شد.
 
به گزارش ایسنا، علي مظاهري در نخستين پيكار خود در رقابت‌هاي وزن 91 كيلوگرم بوكس المپيك، مقابل خوزه لاردوئت گومز، دارنده‌ي نشان برنز رقابت‌هاي جهاني 2009 ميلان و قهرمان سال 2008 جوانان جهان از کوبا به روي رينگ رفت و با رای داوران تن به شكست داد.
 
مظاهری در راند دوم اين مسابقه از حریف خود پیش بود ولي در کمتر از یک دقیقه سه اخطار را دریافت و در نهايت مسابقه را واگذار کرد. کارشناسان داوری بوکس معتقدند اخطارهای مظاهری بی‌دلیل بوده و داوران با ناجوانمردی او را بازنده اعلام کردند. این رای داور با واکنش تماشاگران حاضر در ورزشگاه نیز مواجه شد و آنها به حذف بوکسور ایرانی اعتراض داشتند.
 
در وب سایت "یاهو" نیز کاربران زیادی با ارسال نظرات خود درباره نحوه قضاوت داوران در مسابقه بوکس مظاهری مقابل حریف کوبایی به بحث پرداخته‌اند که اکثریت قریب به اتفاق این نظرات در حمایت از علی مظاهری و مخالفت با رای داور آلمانی است.
 
کاربری نوشته است: "بسیار ناجوانمردانه بود. حتی مجری تلویزیون انگلیس هم شوکه شده بود. این پسر پیچاره حتما 4 سال خواب المپیک را می‌دیده ولی حالا یک داور مغرض و نادان او را بازنده کرده است. از این‌که او کنار داور نایستاد، خوشحالم. اگر جای او بودم، همین کار را می کردم. او با دست دادن با مربیان کوبایی نشان داد که یک جنتلمن است. داور شرمنده باش!"
 
کاربر دیگری این گونه گفته است: "دست‌کم باید این داور را از ادامه بازی‌ها محروم کرد. مقام‌هاي المپیک هم باید از بوکسور ایرانی عذرخواهی کنند. واقعا منزجرکننده است."
 
کاربر دیگري نوشته است: "کاملا ناعادلانه بود. حتی برای ورزشکار ایرانی گریه کردم. همه چیز از پیش تعیین شده بود. اگر غیر از این باشد، مطئنم داور یک احمق به تمام معناست. تصور کنید او چهار سال تلاش کرده و حالا با ناجوانمردی حذف می‌شود. کاری که در پایان مسابقه انجام و با مربیان کوبایی دست داد، بسیار زیبا بود. هیچ کس این داور را نمی بخشد. شرم بر او!"
 
کاربر ديگر "یاهو" معتقد است: "احتمالا این سناریو در روزهای آینده برای سایر ورزشکاران ایرانی هم رخ می‌دهد. برگزارکنندگان المپیک سیاست را با ورزش مخلوط کرده‌اند. حداقل کاری که برگزارکنندگان المپیک می‌توانند، انجام دهند این است که رسما از ایرانی‌ها عذرخواهی کنند. ننگ بر کسانی که پول را به عدالت ترجیح می‌دهند."
 
در کامنت دیگری آمده است: "فکر می‌کنم سران كميته بين‌المللي المپیک و فدراسیون جهانی بوکس باید دور میز بنشینند و مدال‌ها را بین خودشان تقسیم کنند. برنده واقعی علی مظاهری است."



در مراسم افتتاحیه المپیک در شهر لندن ، یک جسم ناشناخته برای ثانیه هایی بر فراز ورزشگاه المپیک دیده شد.

این جسم ناشناخته که ظاهری شبیه بشقاب پرنده داشت در حین مراسم آتش بازی از شمال ورزشگاه به سمت شرق در حال حرکت بود .
برای دیدن این فیلم میتونید به لینک زیر بروید
 



راجر فدرر نمايش مسلطي را در دور دوم مسابقات تنيس المپيك رقم زد.روز سوم رقابت ها در زمين هاي چمن مجموعه ويمبلدون پيگيري شد و مرد شماره 1 تنيس جهان بدون هيچ مشكلي و در 58 دقيقه، 6-2, 6-2 از سد جولين بنتو گذشت.فدرر كه سه هفته پيش به سختي حريف فرانسويش را در پنج ست شكست داده بود، امروز 24 وينر و 7 ايس زد و حتي يك فرصت بريك را به بنتو نداد.بازيكن سويسي پس از مسابقه گفت كه خاطرات قهرماني هموطنش، مارك روزت در المپيك 1992 به او براي كسب قهرماني نيرو مي دهد و بردن مدال طلا در ويمبلدون “تحقق يك رويا خواهد بود...چون پيروزي مارك روزت در 1992 برايم الهام بخش است.او المپيك را برد.اين خبر بزرگي در سويس بود.”
او درباره مسابقه امروز ادامه داد: “توانستم عملكرد محكمي داشته باشم.كمي باد مي وزيد و فكر كنم او كمي با سرويسش در اين شرايط مشكل داشت، در حاليكه شرايط سرپوشيده ثابت است و مي توانيد ريتم خيلي خوبي پيدا كنيد.”
فدرر در مرحله بعد با دنيس ايستومين رقابت مي كند.بازيكن ازبكستاني در دو ساعت و 37 دقيقه، 6-7(4), 7-6(3), 7-5 بر ژيل مولر غلبه كرد.

 
سيد دهم، جان ايزنر آمريكايي كه براي اولين بار در زمين شماره 1 ويمبلدون بازي مي كرد، 15 ايس زد و 9 تا از 12 امتياز تور را به خود اختصاص داد تا در 85 دقيقه، مالك جزيري از تونس را
7-6(1), 6-2 از پيشرو بردارد.او در مصاحبه پس از بازي گفت كه نمي دانست از كدام جهت وارد زمين شود: “اين اولين باري بود كه در زمين هاي اصلي اينجا بازي مي كردم.تا به حال در زمين اصلي بازي نكرده ام.در زمين شماره 1 هم بازي نكرده بودم.اين زمين را دوست دارم، جو عالي دارد.استثنايي است.وقتي در ابتدا وارد زمين شدم، نمي دانستم به سمت راست بروم يا چپ.مجبور شدم سوال بپرسم.مشكلي براي بازي كردن مسابقه بعديم در اين زمين ندارم.”
ايزنر شانس خوبي براي حضور در ¼ نهايي دارد.او به ديدار يانكو تيپسارويچ مي رود كه پس از واگذاري ست نخست به فيليپ پتشنر، 2 تا از 10 فرصت بريك را به ثمر نشاند و 3-6, 6-3, 6-4 برنده شد.
تيپسارويچ گفت: “آسان نبود.باد زيادي مي وزيد پس مجبور بوديم پرش توپ را كنترل كنيم و بالا انداختن توپ براي سرويس ساده نبود.يكي از دلايل پيروزي امروزم تماشاگران بودند.من از تماشاگران صربستاني خيلي سپاسگزارم، آن ها مرا نااميد نگذاشتند.”

 
در ادامه روز، سيد هشتم از آرژانتين، خوان مارتين دل پوترو با حمايت هواداران و ناكام گذاشتن هر هفت فرصت بريك، 6-3, 7-6(2) آندرياس سپي را در زمين اصلي شكست داد تا به دور سوم صعود كند.
دل پوترو: “واقعا خطاهاي زيادي نداشتم، ولي در لحظات مهم كمي خوش شانس بودم.شما سعي مي كنيد بهترين تنيس خود را بازي كنيد ولي حس متفاوتي نسبت به زمين هاي ديگر داريد.وقتي در اينگونه مسابقات بازي مي كنيد فشار را حس مي كنيد، ولي همچنين خيلي لذت مي بريد.من اينجا هستم تا بيشترين تلاشم را انجام دهم و ببينم چقدر پيش خواهم رفت.”
در ديگر بازي هاي دور دوم، ژيل سيمون فرانسوي 6-3, 6-3 گريگور ديميتروف را مغلوب كرد و به ديدار دل پوترو مي رود.سيد يازدهم نيكولاس آلماگرو 80 درصد امتيازات سرويس را كسب كرد و 14 ايس زد تا 6-2, 6-2 آلكس بوگومولوف را از پيشرو بردارد و به مصاف استيو دارسيس مي رود كه در سه ست، 6-7(4), 6-4, 6-4 سانتياگو جيرالدو را حذف كرد.


 
در مسابقات باقي مانده دور اول از روز گذشته كه به علت بارش باران به تعويق افتاده بودند، موناكو، هيويت و راديك پيروز شدند.خوان موناكو آرژانتيني كه اولين هفته حضورش بين 10 نفر برتر رنكينگ را تجربه مي كند، بازي را مقابل ديويد گوفين خوب شروع كرد و 2-0 جلو افتاد، اما در ادامه دو بازيكن 3 بريك سرويس پياپي را تبادل كردند تا اينكه موناكو در گيم دهم فشار را بر روي سرويس بازيكن بلژيكي زياد كرد تا ست نخست را به خود اختصاص دهد.از آنجا به بعد، مسابقه كاملا يك طرفه بود و دو بريك سرويس در ست دوم موناكو را بعد از 1 ساعت و 18 دقيقه، 6-4, 6-1 برنده كرد.
موناكو: “به نظرم بازي خوبي ارائه دادم.نخستين مسابقه ساده نيست، ولي از نحوه بازي امروزم راضي هستم.شايد در ست نخست كمي فراز و نشيب داشتم ولي در ست دوم خب بودم.”
گوفين كه در مجموع 15 خطا داشت، گفت: “كمي براي شكست در دور اول ناراحتم، ولي تجربه خوبي بود.جو خيلي خوبي اينجا در ويمبلدون است...و تجربه عالي در دهكده المپيك و تيم بلژيك داشتم.”
وقتي از موناكو درباره نمايندگي آرژانتين در المپيك سوال شد، اينگونه پاسخ داد: “من به بازي كردن در جام ديويس و نمايندگي كردن كشورم عادت دارم.هميشه فشار وجود دارد ولي فوق العاده است.با كارهايي كه در تور انجام مي دهيم متفاوت است.من خيلي از آن لذت مي برم و خوشحالم كه در تيم آرژانتين حضور دارم.”

 
حريف بعدي براي سيد نهم، فلسيانو لوپز است كه در نبردي سخت و طولاني بر ديميتري تورسونوف غلبه كرد.لوپز كه ست نخست را در تايبريك واگذار كرده بود، در ست دوم جريان بازي را در اختيار گرفت و به كمك دو بريك سرويس نتيجه را برابر كرد.بازيكن چپ دست اسپانيايي ست سوم را با سرويس آغاز كرد و هميشه يك قدم از حريفش پيش بود تا اينكه در نتيجه 8-7 بريك حياتي را به دست آورد.او در كل مسابقه سرويسش را از دست نداد و 6-7(5), 6-2, 9-7 بعد از 2 ساعت و 16 دقيقه به پيروزي رسيد.
لوپز: “مسلما پيروزي 9-7‌ در ست سوم نشان مي دهد كه مسابقه سختي بود.بعد از ست اول بازي واقعا پيچيده شد.من راهي براي بهتر بازي كردن در ست دوم پيدا كردم و ست سوم واقعا نزديك بود.هر دو ما فرصت داشتيم ولي من موفق شدم بريك را در گيم آخر كسب كنم.”
مارين چيليچ كروات بعد از شكست پيروزي 7-6(5), 6-2 مقابل يورگن ملزر گفت:“از صعود خوشحال هستم” و ادامه داد: “به اندازه اي كه فكر مي كردم آسان نبود.در تايبريك واقعا خوب بازي كردم، فرصت هاي ست پوينت زيادي داشتم و پس از آن در ست دوم بهتر بازي كردم.”

 
او به مصاف ليتون هيويت استراليايي مي رود كه براي سومين مرتبه در المپيك بازي مي كند.هيويت به 1 ساعت و 44 دقيقه زمان نياز داشت تا سرگي استاخوفسكي اوكرايني را 6-3, 4-6, 6-3 حذف كند.هيويت: “بازي كردن در اينجا را دوست دارم.اين بهترين محل براي تنيس بازي كردن است و بازگشت به آن فوق العاده است...پوشيدن دوباره سبز و طلايي در اينجا.”
فيناليست سه دوره مسابقات ويمبلدون، اندي راديك هم شروع خوبي داشت و در 1 ساعت و 39 دقيقه، 7-5, 6-4 مارتين كليزان را مغلوب كرد و در مرحله دوم با نواك جوكويچ ديدار مي كند.


 
در قسمت دو نفره، تيم مدافع عنوان قهرماني متشكل از راجر فدرر و استانيسلاس واورينكا 6-7(5), 6-4, 6-4 بر كي نيشيكوري و گو سوئدا غلبه كردند.تيم ژاپني بعد از ناكام گذاشتن چهار فرصت بريك، ست نخست را در تايبريك به دست آوردند ولي در ابتداي ست دوم و سوم سرويس خود را از دست دادند.آن ها هنگامي كه فدرر سعي در پايان دادن مسابقه با سرويس خود را داشت تهديد كننده ظاهر شدند ولي اين تيم سويس بود كه از فرصت بريك نجات يافت و بعد از دو ساعت و 16 دقيقه از دومين مچ پوينت استفاده كرد.فدرر و واورينكا در مرحله بعد با جاناتان ارليچ و اندي رَم بازي مي كنند.
تيم هندي و سيد هفتم رقابت ها، ماهش بوپاتي و روهان بوپانا براي حضور در مرحله بعد سخت تلاش كردند و در مجموع 4 امتياز بيشتر (120-116) از آلكساندر بوري و مكس ميرني كسب كردند تا 7-6(4), 6-7(4), 8-6 به پيروزي برسند.بوپاتي: “ما نمي خواستيم در اين موقعيت قرار بگيريم.بايد در ست دوم به بازي پايان مي داديم و از پيروزي خوشحاليم.”
يوهان برونستورم و رابرت لينشدت از سوئد هم هر چهار فرصت بريك را ناكام گذاشتند تا سيد هشتم، نواك جوكويچ و ويكتور ترويسكي را در 85 دقيقه و با نتيجه 7-6(8), 6-3 از دور رقابت ها حذف كنند.برونستورم گفت: “قطعا حس باورنكردني است، اين اولين المپيك براي هر دو ماست.از ابتدا فرصت هاي زيادي داشتيم و فشار زيادي وارد كرديم، پس از آن خيلي خوب بود كه براي پايان دادن به مسابقه سرويس بزنيم.”
ديگر تيم صرب، يانكو تيپسارويچ و نناد زيمونيچ نتيجه بهتري را رقم زدند و 6-3, 6-3 مارتين كليزان و لوكاس لكسو را از پيشرو برداشتند.
دنيل نستِر و واسك پاسپيسل از كانادا بر هوريا تكاو و آدرين اونگور رومانيايي 6-3, 7-6(9) غلبه كردند.نستر كه براي اولين بار در المپيك 1996 آتلانتا به ميدان رفت، درباره پنجمين حضورش در مسابقات المپيك چنين گفت: “المپيك خيلي ويژه است.اين پنجمين و آخرين براي من است.اگر رقابت نمي كردم و سعي در نمايندگي كشورم نداشتم اينجا نبودم.دوست دارم خودم را در مقابل بازيكنان برتر به چالش بكشم و فرصت كسب مدال به من نيرو مي دهد.”

 
لياندر پيس هندي كه براي ششمين مرتبه در المپيك بازي مي كند، با همكاري ويشنو واردان پس از 1 ساعت و 52 دقيقه، 7-6(1), 4-6, 6-2 از سد رابين هاسه و جولين روجر گذشتند تا ديدار دور دوم را با سيد دوم از فرانسه، مايكل لودرا و جو ويلفرد سونگا برپا كنند.
پيس گفت: “من و ويشنو در سه هفته گذشته خيلي سخت تمرين كرده ايم.ويش به طرز باورنكردني خوب بازي كرد، مخصوصا دو ريترن بكهند بر روي فرصت هاي بريك.نقش من اين بود كه خودم باشم.فكر كنم ويش، 94ـُمين هم بازيم در رقابت هاي دوبل مردان است.گاهي اوقات در زمين رهبر هستيد، گاهي اوقات پيروي مي كنيد.ولي بياييد خيلي دور نشويم، بازي سختي پيشرو داريم.”
داويد فرر و فلسيانو لوپز هم به عنوان نخستين تيم حاضر در دور سوم شناخته شدند.آن ها موفق شدند پس از 2 ساعت و 19 دقيقه، 6-3, 3-6, 11-9 از سد يورگن ملزر و آلكساندر پِيا بگذرند.
لوپز: “حس فوق العاده ايست.انتظار نداشتيم به اين اندازه خوب بازي كنيم و حالا در يك چهارم نهايي هستيم، خيلي خوشحاليم.من هفت سال پيش دو قهرماني دوبل به دست آوردم و شايد اين هفته، من بهترين تنيس دوبل خودم را بازي مي كنم.”



سه شنبه 10 مرداد 1391برچسب:تنیس, المپیک لندن,اخبار, :: 19:45 ::  نويسنده : shahin & soad

روز اول المپيك، برديچ به دام افتاد، فدرر نجات يافت

 
سيد برتر مسابقات تنيس المپيك به مرحله دوم صعود كرد.روز شنبه در زمين هاي ويمبلدون، راجر فدرر به سه ست نياز داشت تا 6-3, 5-7, 6-3 از سد آلخاندرو فايا بگذرد.بعد از برتري يك ست و 5-3 در ست دوم، به نظر مي رسيد فدرر به پيروزي ساده هميشگي دست مي يابد ولي اين بازيكن كلمبيايي بود كه سه فرصت مچ پوينت را بر روي سرويسش ناكام گذاشت و در گيم بعدي بريك كرد تا جريان مسابقه را به سود خود تغيير دهد.فايا كه دو سال پيش هم در دور اول ويمبلدون براي فدرر مشكل ساز شده بود، يك بار ديگر در گيم دوازدهم سرويس را بريك كرد و ست سوم را برپا كرد.چهار گيم آغازين ست سوم با تبادل بريك دو بازيكن همراه بود تا اينكه قهرمان 17 دوره رقابت هاي گرند اسلم حركتش را در گيم هفتم شروع كرد و با كسب دو بريك سرويس بعد از
1 ساعت و 47 دقيقه برنده شد.
فدرر: “خب قطعا خيلي پستي و بلندي داشت، مسابقه پر پيچ و خمي مانند چند سال پيش.من براي پيروزي سرويس مي زدم.او سخت جنگيد و من مضطرب شدم.ست دشواري براي از دست دادن بود، مخصوصا با توجه به موقعيتي كه داشتم، حس خوب و اعتماد به نفس درباره خودم كه بتوانم با سرويس مسابقه را ببرم.من هيچ وقت از باور داشتن دست نكشيدم.به تلاش ادامه دادم.هرچند در ست سوم بريك را پس گرفت، آن به وضوح اعصاب من را تحريك كرد چون فاصله ها در چنان موقعيتي خيلي كوچك هستند.خوشحالم كه در نهايت راهي براي پيروزي پيدا كردم.”
قهرمان ماه گذشته ويمبلدون كه در پايان هفت ايس و 37 وينر زد، در مرحله بعد به ديدار جولين بنتو خواهد رفت كه نبرد پنج سته را در آن تورنومنت مقابل فدرر داشت.بازيكن فرانسوي امروز
7-5, 6-3 ميخائيل يوژني را شكست داد.

 
سيد دهم و اميد آمريكا، جان ايزنر 24 ايس زد و 42 تا از 49 امتياز سرويس اول را به خود اختصاص داد تا اولين حضور المپيكي را با برد 7-6(1), 6-4 در 74 دقيقه مقابل اليور روكوس جشن بگيرد.او بعد از بازي گفت: “خيلي استثنايي است.افتخار خيلي بزرگيست تا اينجا در المپيك باشيم و تيم و كشورمان را نمايندگي كنيم.وقتي برنده شدم، صداي شعار ‘آمريكا’ به گوش مي رسيد و اين واقعا شما را احساساتي مي كند.”
در دور دوم، ايزنر به مصاف مالك جزيري از تونس خواهد رفت كه در دو ساعت و 15 دقيقه، 7-6(10), 4-6, 6-3 بر ين سون لو غلبه كرد.

 
اما شگفتي بزرگ را استيو دارسيس بلژيكي رقم زد و اولين برد دوران بازيش برابر يك بازيكن حاضر بين 10 نفر برتر را به دست آورد.طبق عادت هميشگي در نمايش دادن بهترين عملكرد براي كشورش، بازيكن 28 ساله در گيم نهم ست نخست سرويس توماس برديچ را بريك كرد و دو بار ديگر اين كار را در ست بعد تكرار كرد تا در آستانه پيروزي قرار گيرد.سيد هفتم از جمهوري چك كه ماه گذشته هم در مسابقه اول خود مقابل ارنست گولبيس در ويمبلدون شكست خورده بود، تنها بريك خود را در اواخر ست دوم كسب كرد ولي برايش كافي نبود تا در 1 ساعت و 26 دقيقه،
6-4, 6-4 نتيجه را واگذار كند.
دارسيس درباره حس اولين حضورش در زمين اصلي ويمبلدون چنين گفت: “فوق العاده بود، مي دانيد، وارد شدن به زمين، ديدن اين همه تماشاگر.قطعا متفاوت بود.المپيك بود.همچنين جو متفاوتي بود، مي دانيد.عالي بود.شما به خاطر اينگونه مسابقات تنيس بازي مي كنيد، تا بر روي اين زمين ها بازي كنيد.وقتي جوان هستيد و پيت سمپراس را در حال بازي در اينجا مي بينيد و فكر مي كنيد، ‘شايد يك روز’.امروز، روز من بود.”

 
دارسيس براي حضور در دور سوم با سانتياگو جيرالدو روبرو مي شود.جيرالدو نخستين پيروزي خود در زمين هاي ويمبلدون را با نتيجه 7-5, 6-3 مقابل رايان هريسون ثبت كرد.او گفت: “خوب بازي كردم.از فرصت هايم مقابل يك بازيكن خطرناك استفاده كردم پس حس خوبي دارم.هميشه حمايت كلمبيايي ها را همراه دارم.”
هريسون درباره تجريه المپيك گفت: “المپيك عاليست، ولي مسلما دوست داشتم برايم طولاني تر باشد.مطمئنم حالا چند روز وقت براي براي به دست آوردن تجربه دارم تا حداقل يك بار ديگر در آن حاضر باشم.”

 
در تكرار مسابقه دور اول گرند اسلم ويمبلدون، يانكو تيپسارويچ يك بار ديگر موفق بود و 6-3, 6-4 ديويد نلبنديان را شكست داد.در دومين حضور المپيكي خود، بازيكن صرب 16 ايس و 23 وينر زد ولي در ادامه گفت: “وقتي قرعه كشي را ديدم راضي نبودم.مسابقه خيلي حساسي بود هرچند نتيجه 6-3, 6-4 شد.به نظرم چيزي كه تعيين كننده بود، بهتر يا بدتر بازي كردن من نبود، اين بود كه در لحظات مهم بر روي سرويس خوب بازي كردم.فوق العاده خوشحالم كه توانستم در دو ست برنده شوم.”
سيد هفتم با جايگزين ايوو كارلويچ مصدوم مسابقه خواهد داد.فيليپ پتشنر از موقعيت به دست آمده استفاده كرد و در دو ست، 7-6(5), 6-1 از سد لوكاس لكسو گذشت.
در ديگر بازي هاي مهم، سيد دوازدهم، ژيل سيمون از فرانسه 92 درصد امتيازات سرويس اول را كسب كرد تا 6-4, 6-2 ميخائيل كوكوشكين را از پيشرو بردارد و حالا با گريگور ديميتروف بازي
مي كند كه 6-3, 7-6(4) لوكاس كوبات، نماينده لهستان را حذف كرد و سيد هشتم خوان مارتين دل پوترو، با برتري 68 دقيقه اي 6-4, 6-1 برابر ايوان دوديگ به مسابقات روز نخست پايان داد.


 
در قسمت دوبل، تيم برنده مدال برنز المپيك پكن به سختي جنگيد تا به مرحله بعد برسد.باب و مايك برايان آمريكايي هر چهار فرصت بريك را ناكام گذاشتند تا در 2 ساعت و 16، 7-6(5), 67(5), 6-3 توماس بلوچي و آندره سا برزيلي را از پيشرو بردارند.اما هموطنان آن ها، اندي راديك و جان ايزنر نتيجه را به ديگر تيم برزيلي متشكل از مارسلو ملو و برونو سوارز 6-2, 6-4 واگذار كردند.
سيد دوم، مايكل لودرا و جو ويلفرد سونگا به 73 دقيقه زمان نياز داشتند تا ديويد نبلنديان و ادواردو شوانك آرژانتيني را حذف كنند.تيم فرانسوي به بازي مسلط بودند و فقط 7 امتياز سرويس از دست دادند، 12 ايس و 34 ضربه وينر زدند تا 6-3, 7-5 به دور بعد برسند.
پيش از اين مسابقات، تيم اسپانيايي داويد فرر و فلسيانو لوپز موفق شدند بر سيد چهارم، ماريوش فريستنبرگ و مارچين ماتكوفسكي از لهستان غلبه كنند.فرر و لوپز 14 ايس و 47 وينر زدند و در 2 ساعت و 40 دقيقه، 7-6(7), 6-7(6), 8-6 به دور بعد رسيدند.
فرر: “خوب بود، ولي فقط دور اول بود.معمولا من دوبل بازي نمي كنم ولي المپيك متفاوت است.حريفان ما خيلي خوب بودند، متخصص دوبل بودند، ولي ما خيلي خوب و باثبات بازي كرديم.”
آن ها به مصاف تيم اتريشي يورگن ملزر و آلكساندر پِيا خواهند رفت كه اميد بريتانيا، اندي و جيمي ماري را 5-7, 7-6(6), 7-5 مغلوب كردند.ديگر تيم بريتانيايي، كالين فلمينگ و راس هاتچينز هم 7-5, 6-3 از جولين بنتو و ريشارد گاسكه شكست خوردند.



یک شنبه 8 مرداد 1391برچسب:, :: 18:40 ::  نويسنده : shahin & soad


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
شاهین و سعاد***********



اسامی حمل کنندگان پرچم کشورهای مختلف در افتتاحیه المپیک لندن به شرح زیر است:
1- یونان – الکساندروس نیکولیدیس – تکواندو
2- افغانستان – نسار احمد – تکواندو
3- آلبانی – روملا بگاج – وزنه برداری
4- الجزایر – عبدلحفید بن چابلا – بوکس
5- ساموا – چینگ وای – شنا
6- آندورا – خوان توماس روکا – تیراندازی
7- آنگولا – انتونیا موریرا – جودو
8- آنتیگوا و باربودا – دانیل بیلی – دوومیدانی
9- آرژانتین – لوسیانا آیمار – هاکی
10- ارمنستان – آرمان یرمیان – تکواندو
11- آروبا – جمال لوگران – شنا
12- استرالیا- لورن جکسون – بسکتبال
13- اتریش – مارکوس روگان – شنا
14- آذربایجان – النور مامادلی – جودو
15- باهاما – کریس براون – دوومیدانی
16- بحرین – آزا القسیمی – تیراندازی
17- بنگلادش – رحمان محفیزور – شنا
18- باربادوس – رایان برت ویت – دوومیدانی
19- بلاروس – مکس میرنی – تنیس
20- بلژیک – تیا البو – دوومیدانی
21- بلیز – کنت مدوود – دوومیدانی
22- بنین – یاکوب گناهوی – جودو
23- برمودا – الکساندر کرتلند – قایقرانی بادبانی
24- بوتان – شراب زم – تیراندازی با کمان
25- بولیوی – کارن میلنکا تورز- شنا
26- بوسنی و هرزگوین – عامل مکیک – جودو
27- بوتساوانا – آمانتل مونتشو – دوومیدانی
28- برزیل – رودریگو پسوآ – سوارکاری
29- جزایر ویرجین – تاهشیا هریگان – دوومیدانی
30- برونئی – مازیا ماحوسیم – دوومیدانی
31- بلغارستان – لوردن لوچف- ژیمناستیک
32- بروکینافاسو – سوریم نبی – جودو
33- بروندی – دایان نوکوری- دوومیدانی
34- کامبوج – داوین سورن – تکواندو
35- کامرون – آنابل لور علی – کشتی
36- کانادا- سایمون وایت فیلد – سه گانه
37- کیپ ورد – آدیسانگلا مونیس – جودو
38- جزایر کیمن – کمار هیمن – دوومیدانی
39- جمهوری آفریقای مرکزی – سولکی کانگ – تکواندو
40- چاد- کارین نگارلمدانا- جودو
41- شیلی – دنیس ونلاموئن – تیراندازی با کمان
42- چین – جیان لیان یی – بسکتبال
43- کلمبیا – ماریانا پژون – دوچرخه سواری
44- کومور – فتا احمدا – دوومیدانی
45- کنگو – لورن بازولو – دوومیدانی
46- جزایر کوک – حلما ویلیامز – قایقرانی بادبانی
47- کاستاریکا – گابریلا ترانا – دوومیدانی
48- ساحل عاج – بن یوف میته – دوومیدانی
49- کرواسی – ونیو لوست – هندبال
50- کوبا – میجین لوپز – کشتی
51- قبرس – مارکوس باغداتیس – تنیس
52- جمهوری چک – پتر کوکال – بدمینتون
53- کره شمالی – سونگ چول پاک – دوومیدانی
54- کنگو – زاتارا مانده – دوومیدانی
55- دانمارک – کیم ورایی – قایقرانی کانو
56- جیبوتی – زورا علی – دوومیدانی
57- دومنیکا – اریسون پورتولت – دوومیدانی
58- جمهوری دومینیکن – مرسدس رییس – تکواندو
59- اکوادور – سزار دوسزار – کانو
60- مصر – هشام مصباح – جودو
61- السالوادور – اولین گارسیا – دوچرخ سواری
62- گینه استوایی – بیبیانا مارتیا- دوومیدانی
63- اریتره – وینی گبرسیلاسی – دوومیدانی
64- استونی – الکساندر تامرت – دوومیدانی
65- اتیوپی – یانت سیوم – شنا
66- فیجی جوساتکی – جودو
67- فنلاند – آنا ماریا سپالا – شنا
68- مقدونیه – مارکو بلاژویسکی – شنا
69- فرانسه – لورا فلسل – شمشیربازی
70- گابون – رودی ژانک میلامو – دوومیدانی
71- گامبیا – سوبیو سانه – دوومیدانی
72- گرجستان – نینو سالوکوادزه – تیراندازی
73- آلمان – ناتاشا کلر – هاکی
74- غنا – مکسول انپونسوا – بوکس
75- گرانادا – کیرانی جیمز – دوومیدانی
76- گوام – ماریا دون – کشتی
77- گواتمالا – جان ماگلی – بادبانی
78- گینه - فسینت کیتا – جودو
79- گینه بیسائو – آگوستو میگانا – کشتی
80- گویان – وینستون جورج – دوومیدانی
81- هائیتی – لینوس دزرابیل – جودو
82- هندوراس – رونالد بنت – دوومیدانی
83- هنگ کنگ – وای لی – دوچرخه سواری
84- مجارستان – پیتر بیروس – شنا
85- ایسلند – اسدیس حجال – دوومیدانی
86- ورزشکاران مستقل – بروکلین کرلین – نیروی داوطلب
87- هند – سوشیل کومار – کشتی
88- اندونزی – گد سودار – شنا
89- ایران – علی مظاهری – بوکس
90- عراق – دانا عبدالرزاق – دوومیدانی
91- ایرلند – کتی تیلور – بوکس
92- ایتالیا – والنتینا وزالی – شمشیربازی
93- جامائیکا – یوسین بولت – دوومیدانی
94- ژاپن – سائوری یوشیدا – کشتی
95- اردن – نادین داوانی – تکواندو
96- قزاقستان – نورما خان تیمالیف – کشتی
97- کنیا – جیسون دونفورد – شنا
98- کریباتی – دیوید کاتوواتو – وزنه برداری
99- کره – کیونگ شین یون – هندبال
100- کویت – فهاد الدهانی – تیراندازی
101- قرقیزستان – چنگیز مامدوف – جودو
102- لائو – کیلاکون سیفونکسی – دوومیدانی
103- لتونی – مارتینز پلاوینز – والیبال
104- لبنان – اندریا پائولی – تکواندو
105- لسوتو – مامورالو جوکا - دوومیدانی
106- لیبی – القادی سوفیان – شنا
107- لیختن اشتاین – استفانی ووگت – تنیس
108- لیتوانی – ویرجیلیوس الکنا – دوومیدانی
109- لوکزامبورگ – ماری مولر – جودو
110- ماداگاسکار – فترا راتسینی زیوا – جودو
111- مالاوی – مایک تبولو – دوومیدانی
112- مالزی – پاندلا پمگ – شنا
113- مالدیو – محمد رشید – بدمینتون
114- مالی – رحمتو درام – دوومیدانی
115- مالت – ویلیام چتکتی – تیراندازی
116- جزایر مارشال – پیلی نمرا – دوومیدانی
117- موریتانی – جیدو المختار – دوومیدانی
118- موریتیس – ناتاشا ریگوبرت – والیبال
119- مکزیک – ماریا اسپونزا – تکواندو
120- میکرونزی – مانوئل مینگینفل – وزنه برداری
121- مولداوی – دن اولارو – تیر اندازی با کمان
122- موناکو – انجلیک ترینکیر – شنا
123- مغولستان – سرود بتگوچیر – دوومیدانی
124- مونتنگرو – سرجان مروال یویک – جودو
125- مراکش – ویام دیسلام – تکواندو
126- موزامبیک – کورت کوتو – دوومیدانی
127- میانمار – ژاوین تت – دوومیدانی
128- نامیبیا – گبی دایانا – تیراندازی
129- نائورو – ایت دتنامو- وزنه برداری
130- نپال – پراسیدا شاه – شنا
131- هلند – دوریان ریجسل برگ – بادبانی
132- نیوزلند – نیک ویلیس دوومیدانی
133- نیکاراگوئه – اوسمار براوو – بوکس
134- نیجر – هیما عبدلایه – بوکس
135- نیجریه – سینیو بولتیک – کشتی
136- نروژ – میرا لارسن – قایقرانی
137- عمان – احمد الحاتمی – تیراندازی
138- پاکستان – سهیل عباس – هاکی
139- پالائو – رودمان تلتول – دوومیدانی
140- فلسطین – ماهر ابورمیلا – جودو
141- پاناما – اروینگ سالادینو – دوومیدانی
142- گینه نو – توا ویسیل – دوومیدانی
143- پاراگوئه- بنیامین هاکیل – شنا
144- پرو – گلادیس تجدا – دوومیدانی
145- فیلیپین – هیدیلین دیاز – وزنه برداری
146- لهستان – آنلیس زکا رادوان تنیس
147- پرتغال – تلما مونتیرو – جودو
148- پورتوریکو – خاویر کلثوم – دوومیدانی
149- قطر – بهیا الحماد – تیراندازی
150- رومانی – هوریا تکو – تنیس
151- روسیه – ماریا شاراپووا – تنیس
152- رواندا – آدریان نیوشوتی – دوچرخه سواری
153- سنت کیتس – کیم کالینز – دوومیدانی
154- سن لوسیا – لورن اسپنسر – دوومیدانی
155- سن وینسنت - کینکه الکساندر – دوومیدانی
156- ساموا – ال اوپلوگ – وزنه برداری
157- سان مارینو – الکساندرا پریلی – تیراندازی
158- سائوتوم – لکابلا گارسما – دوومیدانی
159- عربستان – سلطان مبارک – دوومیدانی
160- سنگال – هورتانز دیدهیو – جودو
161- صربستان – نواک جوکویچ – تنیس
162- سیشل – دومینیک دوگاس – جودو
163- سیرالئون – اولا سسیی- دوومیدانی
164- سنگاپور – تیانبای فنگ – تنیس روی میز
165- اسلواکی – جوزف گنسی – تیراندازی
166- اسلونی – پیتر کوزر – قایقرانی
167- جزایر سلیمان – جنلی وینی – وزنه برداری
168- سومالی – زمزم محمد فره – دوومیدانی
169- آفریقای جنوبی – کاستر سمنیا – دوومیدانی
170- اسپانیا – پائو گسول – بسکتبال
171- سریلانکا – نیلوکا کاروناراتنی – بدمینتون
172- سودان – احمد اسماعیل دوومیدانی
173- سورینام – چینیر پیگوت – شنا
174- سوازیلند – لوک هال – شنا
175- سوئد – رول بنگت سون – سوارکاری
176- سوئیس – استانیسلاس باورینکا – تنیس
177- سوریه – ماجد غزال – دوومیدانی
178- چین تایپه – شی چن – وزنه برداری
179- تاجیکستان – موزونا چریفا – بوکس
180- تانزانیا – زاکیا مریشا – ددومیدانی
181- تایلند – نوتاپونگ کتی – دوومیدانی
182- تیمور شرقی – اگوستو سورس – دوومیدانی
183- توگو - بنیامین بوگپتی – دوومیدانی
184- تونگا – امینی فونا – شنا
185- ترینیداد و توباگو – کارک برنز – دوومیدانی
186- تونس – هیکل مگانم – هندبال
187- ترکیه – نسلیهان دارنن – والیبال
188- ترکمنستان – سردار هدای بردیف – بوکس
189- توالو – تو لوپا – وزنه برداری
190- اوگاندا – گانزی موگولا – شنا
191- اوکراین - رومن گونتیوک – جودو
192- امارات – سعید المکتوم – تیراندازی
193- آمریکا – ماریل زاکونیس – شمشیربازی
194- اروگوئه – رودلفو تورل – قایقانی
195- ازبکستان – الشاد رسولوف – بوکس
196- ونتو – آنولین لولو – تنیس
197- ونزوئلا – فابولا راموس – تنیس روی میز
198- ویتنام – تین نگوین – شمشیربازی
199- جزایر ویرجین – تاباری هنری – دوومیدانی
200- یمن – تمیم الکبوتی – تکواندو
201- زامبیا – پرینس مومبا – دوومیدانی
202- زیمبابوه – کریستی کاونتری – شنا
203- بریتانیا – کریس هوی – دوچرخه سواری



شنبه 7 مرداد 1391برچسب:المپیک,ایران, :: 12:23 ::  نويسنده : shahin & soad



 

سلام دوستان

تا چند ساعت دیگه المپیک 2012 لندن شروع میشه و شما میتونید آخرین اخبار مسابقات رو تو این وبلاگ ببینید در ضمن تو این پست میخوام درباره برنامه ورزشکاران ایرانی که تو این مسابقات شرکت دارن براتون بذارم.

کاروان ورزشي ايران 54 سهميه المپيک 2012 لندن به دست آورد که اين ملي‌پوشان درست در روز مراسم افتتاحيه رقابت‌هاي خود را آغاز خواهند کرد و تا روز آخر، ايراني‌ها براي کسب مدال با رقيبان خود مبارزه خواهند کرد. البته محمدرضا رودکي به دليل مصدوميت و جواد محجوب به دليل بيماري، مسابقه نخواهند داد تا جودوي ايران ورزشکاري را به روي تاتامي نفرستد.

ششم مرداد (27 آگوست) که درست روز مراسم افتتاحيه بازي‌ها است، دو کماندار ايران يعني ميلاد وزيري و زهرا دهقان به رقابت با رقبا مي‌پردازند و در روز پاياني بازي‌هاي المپيک، دو شانس مدال کاروان ايران يعني مهدي تقوي و رضا يزداني، دو ملي‌پوش کشتي آزاد در صبح روز مراسم اختتاميه به مصاف حريفان خواهند رفت.

برنامه روزشمار 52 ملي پوش کاروان ايران در بازيهاي المپيک به ترتيب زير است:(ساعت‌ها به وقت تهران است)

(در رشته هايي مانند بوکس، دو ميداني،‌ تنيس روي ميز، شنا و ... تنها برنامه دور اول مسابقات ايراني‌ها در اين برنامه لحاظ شده و با صعود به مرحله ي بعد بايد در روزهاي ديگر به رقابت با حريفان بپردازند.)

جمعه 6 مرداد( 27 جولاي)

ساعت 12:30: تير و کمان مردان – ميلاد وزيري- مسابقه تعيين رنکينگ (ورزشگاه Lord''s Cricket Ground)

ساعت 16:30: تيرو کمان زنان – زهرا دهقان- مسابقه تعيين رنکينگ (ورزشگاه Lord''s Cricket Ground)

شنبه 7 مرداد (28 جولاي)

ساعت 11:45 صبح: تيراندازي 10 متر تفنگ بادي زنان – مه‌لقا جام بزرگ و الهه احمدي- (ورزشگاه Royal Artillery Barracks)

از ساعت 12:30 : تنيس روي ميز زنان – ندا شهسواري –دور مقدماتي (ورزشگاه Excel)

از ساعت 13:15: تنيس روي ميز مردان – نوشاد عالميان –دور مقدماتي (ورزشگاه Excel)

ساعت 13:30 : دوچرخه‌سواري جاده – مهدي سهرابي و امير زرگري (در حومه لندن)

ساعت 15:30 : تيراندازي 10 متر تپانچه بادي مردان – ابراهيم برخورداري- (ورزشگاه Royal Artillery Barracks)

ساعت 16: رويينگ تک‌نفره سنگين وزن مردان – محسن شادي - (ورزشگاه Eton Dorney)

ساعت 17: روئينگ تک‌نفره سنگين وزن زنان – سولماز عباسي- (ورزشگاه Eton Dorney)

يکشنبه 8 مرداد (29 جولاي)

از ساعت 14: شمشيربازي سابر – مجتبي عابديني- مرحله يک شصت و چهارم (ورزشگاه ExCel)

از ساعت 18 تا يک بامداد 9 مرداد: بوکس وزن 69 کيلوگرم – امين قاسمي پور- دور اول (ورزشگاه ExCel)

دوشنبه 9 مرداد (30 جولاي)

ساعت 12:30 صبح : تير و کمان مردان – ميلاد وزيري- مسابقه حذفي(ورزشگاه Lord''s Cricket Ground)

ساعت 12:56 : تير و کمان زنان – زهرا دهقان- مسابقه حذفي (ورزشگاه Lord''s Cricket Ground)

از ساعت 18:15 تا 01:15 : بوکس وزن 81 کيلوگرم – احسان روزبهاني – دور اول- (ورزشگاه ExCel)

سه شنبه 10 مرداد (31 جولاي)

13:30 صبح: شنا 100 متر آزاد- محمد بيداريان- دور مقدماتي (ورزشگاه Aquatics Center)

از ساعت 18:15 تا 01:15 بوکس وزن 64 کيلوگرم – مهدي طلوتي- دور اول (ورزشگاه ExCel)

چهارشنبه 11 مرداد (1 آگوست)

از ساعت18 تا 1 بامداد بوکس وزن 91 کيلوگرم- علي مظاهري (ورزشگاه ExCel )

ساعت17:45 دوچرخه سواري تايم تريل انفرادي – عليرضا حقي (محل برگزاري Hampton Court Palace)

پنج شنبه 12 مرداد (2 آگوست)

جواد محجوب، جودوکار ايران در اين روز رقابت داشت که به دليل بيماري گوارشي از شرکت در رقابت‌هاي المپيک بازماند.

جمعه 13 مرداد (3 آگوست)

ساعت13:30 : پرتاب وزنه – امين نيک فر (ورزشگاه المپيک)

ساعت14:45 : پرتاب چکش – کاوه موسوي (ورزشگاه المپيک)

ساعت22:30 : وزنه برداري دسته 85 کيلوگرم - سهراب مرادي و کيانوش رستمي (ورزشگاه ExCel)

ساعت23:20 : پرش طول – محمد ارزنده (ورزشگاه المپيک)

شنبه 14 مرداد (4 آگوست)

ساعت13:30 : دو و ميداني 100 متر- رضا قاسمي (ورزشگاه المپيک)

ساعت14:05 : دووميداني 400 متر – سجاد هاشمي آهنگري (ورزشگاه المپيک)

ساعت20:30 :پياده روي 20 کيلومتر – ابراهيم رحيميان (ورزشگاه المپيک)

ساعت22:30 :وزنه برداري دسته 94 کيلوگرم- سعيد محمد پور (ورزشگاه ExCel)

يکشنبه 15 مرداد (5 آگوست)

از ساعت16:30 : کشتي فرنگي وزن 55 کيلوگرم – حميد سوريان (ورزشگاه ExCel)

دوشنبه 16 مرداد (6 آگوست)

ساعت13: قايقراني کاياک تک نفره 1000 متر مردان- احمدرضا طالبيان

ساعت13:30: پرتاب ديسک مرحله مقدماتي – احسان حدادي (ورزشگاه المپيک)

ساعت14:15: پرتاب وزنه زنان مرحله مقدماتي – ليلا رجبي (ورزشگاه المپيک)

ساعت14:20 :دوي 800 متر مرحله اول - سجاد مرادي (ورزشگاه المپيک)

ساعت16:30: کشتي فرنگي وزن 60 کيلوگرم اميد نوروزي- وزن 84 کيلوگرم حبيب الله اخلاقي – وزن 120 کيلوگرم بشير باباجان زاده (ورزشگاه ExCel)

ساعت22:30: وزنه برداري دسته 105 کيلوگرم - نواب نصير شلال (ورزشگاه ExCel)

سه شنبه 17 مرداد (7 آگوست)

ساعت13:40: کاياک تک نفره 500 متر زنان - آرزو حکيمي

ساعت13:40 : دوي 110 متر با مانع- روح الله عسگري (ورزشگاه المپيک)

ساعت 16:30: کشتي فرنگي وزن 66 کيلوگرم سعيد عبدولي و 96 کيلوگرم قا سم رضايي (ورزشگاه ExCel)

ساعت 23:15: پرتاب ديسک ، فينال – احسان حدادي(در صورت صعود) (ورزشگاه المپيک)

ساعت23:25: دوي 800 متر، نيمه نهايي – سجاد مرادي(در صورت صعود) (ورزشگاه المپيک)

ساعت22:30: وزنه برداري دسته 105+ کيلوگرم – بهداد سليمي و سجاد انوشيرواني (ورزشگاه ExCel)

چهارشنبه 18 مرداد (8 آگوست)

ورزشکاران ايراني در اين روز رقابت ندارند.

پنج شنبه 19 مرداد (9 آگوست)

از ساعت 12:45: تکواندو وزن 68 کيلوگرم – محمد باقري معتمد (ورزشگاه ExCel)

جمعه 20 مرداد (10 آگوست)

ساعت 12:30 : تکواندو وزن 80 کيلوگرم مردان، يوسف کرمي و 67 کيلوگرم زنان سوسن حاجي پور (ورزشگاه ExCel)

ساعت 13:42: قايقراني کاياک200 متر زنان – آرزو حکيمي (ورزشگاه Eton Dorney)

ساعت 16:30: کشتي آزاد وزن 55 کيلوگرم حسن رحيمي و 74 کيلوگرم صادق گودرزي (ورزشگاه

ExCel)

شنبه 21 مرداد (11 آگوست)

از ساعت 16:30: کشتي آزاد وزن 60 کيلوگرم مسعود اسماعيل پور، وزن 84 کيلوگرم احسان لشگري و 120 کيلوگرم کميل قاسمي (ورزشگاه ExCel)

يکشنبه 22 مرداد (12 آگوست)

از ساعت 12:30 صبح: کشتي آزاد وزن 66 کيلوگرم مهدي تقوي و 96 کيلوگرم رضا يزداني (ورزشگاه ExCel)



جمعه 6 مرداد 1391برچسب:نمادهاي المپيك, :: 13:33 ::  نويسنده : shahin & soad

نخستين بار در بازي‌هاي المپيك زمستاني 1968 «گرنوبل» بود كه پاي «نمادهاي عروسكي» به دنياي ورزش باز شد. بيشتر اين نمادها هم برگرفته از «حيوانات محلي» بوده‌اند و كمتر پيش آمده كه نمادي انساني با هدف تجاري ـ تبليغاتي به كار گرفته شود. هرچند گرنوبل برخلاف جانشينانش سرنوشتي تجاري نيافت.

نمادها در ورزش امروز جايگاهي ويژه يافته‌اند تا جايي كه در بسياري از اين رخدادها بيشتر نگاه‌ها به آنها دوخته مي‌شود تا لوگو يا پرچم رقابت‌ها. المپيك و پرچمش نيز از اين قاعده جدا نيست.

نمادهاي المپيك تابستاني

مکزیک 1968، کبوتر صلح Dove of Peace

اولین ماسکوت برای المپیک ها در سال 1968 مکزیک ایجاد شده بود یک تصویر خیلی ساده بود، این کبوتر صلح که نماد باز ها بود، نمادی از بازی ها برای صلح و آزادی بود، کشتار بزرگ دانش آموزان، مردم و تظاهرات کنندگان عادی و تماشاچیان، فقط ده روز قبل از شروع بازی ها رخ داده بود


مونیخ 1972، والدی Waldi

اولین نماد رسمی برای بازی های المپیک بود که در مونیخ نمادی آشنا به حساب می آمد، خطوط مستقیم و زندگی برخط آلمانی این معنی را می دهد که والدی هنوز بعد از 40 سال به صورت کاملا سرحال ایستاده است.

 

مونت ریال 1976، آمیک Amik

 

موسکو 1980، میشا Misha

نماد روسی ها برای المپیک 1980، صد البته، یک خرس ... با نام میشا (Misha  یا Mishka) بود که توسط Victor Chizhikov که بیش از 100 کتاب کودک طراحی کرده بود ایجاد شد که به صورت گسترده ای در بازی ها استفاده شد. و اولین ماسکوتی بود که به صورت بسیار عمومی و گسترده به فروش رفت تا جایی که به انیمه (Anime) ژاپن هم راه پیدا کرد.

نکته: میشا اولین ماسکوت المپیک بود که gf داشت!

لوس آنجلس 1984، سام، عقاب المپیک Sam the Olympic Eagle

این نماد، خب نماد خود آمریکا بود، نماد امری و فرماندهی که همواره بر جهان ابراز میدارد. این نماد به نام عمو سام مشهور شد که در آمریکا به خوبی شناخته شده است. این نماد در حالی بود که روسیه بازی های این دوره المپیک را تحریم کرده بود  که چهره آمریکا را به نمایش میگذاشت

سئول 1988، هودوری Hodori
با توجه به افزایش توجهات به ماسکوت های المپیک و چهره دوستانه و کودک پسند، با ارزش مالی و فروش بالا، طراحان این طرح را برای المپیک سئول ارائه کردند، این طرح، طرحی بود از Hodori، یک ببر سیبریایی، که هنوز هم گه گاه حوالی شهرها قابل مشاهده است.
نام Hodori از میان هزاران نامی که توسط مردم کره ارسال شده بودند انتخاب شد


بارسلونا 1992، کوبی Cobi
کوبی نمادی از Catalan Sheepdog بود که توسط پیکاسو طراحی شده بود، طرحی که برای این ماسکوت طراحی شده بود، نمادی از ساختار زندگی اجتماعی خاص مردمان کاتالان بود که به صورت گسترده ای در میان مردم و برای فروش موفق بود. کوبی در تبلیغات کوکاکولا و دانون (Danone) و همچنین نمایش های تلویزیونی مورد استفاده قرار گرفت.
زیبایی که کوبی داشت به زیبایی و قابلیت های میشا، سام و هودوری بود.
با وجود اینکه این نماد به خاطر ساختار اسپانیایی، پیکاسو-کوبی، در ابتدا به شدت مورد تمسخر واقع شد، اما در نهایت بعد از پایان المپیک به عنوان نماد و قهرمانی برای شهر قلمداد شد.

 

آتلانتا 1996، ایزی Izzy
ایزی اولین ماسکوتی بود که توسط کامپیوتر طراحی شد و همچنین بازی کامپیوتری خودش را داشت.

 

سیدنی 2000، اولی سید و میلی Olly, Syd and Millie
این گروه سه نفره احساسی، در آن دوره بسیار عمومی بود.

 

 

آتن 2004، Athena and Phevos
این طرح طرح ضعیفی بر مبنای یک افسانه قدیمی با نام terra cotta daidala از قرن 7 قبل از میلاد بود.

 

بیجینگ چین 2008، فووا Fuwa
آخرین المپیک برگزار شده دارای ماسکوتی به شکل زیر بود. الپیکی که برای ما هموارا با نام استادیوم آشیانه پرنده در یاد خواهد ماند. فووا که در اصطلاح به معنی موفق باشی عروسک، می باشد. در ادامه طراحی اولی سید و میلی بود. همانطور که برخی المپیک های قبلی هم داشتند، این المپیک از گروهی 5 نفره تشکیل شده بود با نام های Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying, Nini، همگی دارای نام هایی خوش آوای دو بخشی بود که در زبان چینی برای تاثیر گذاشتن روی کودکان استفاده می شد.
ترکیب بخش اول نام این ماسکوت ها جمله Beijing huanying ni به معنی بیجینگ به شما خوش آمد می گوید می باشد.


 2012- لندن (انگليس)، ولنوك و مندويل


غول‌ برادران تك چشمي كه در صنايع فولاد بولتون ساخته شده‌ و يادآور رقابت‌هايي هستند كه شبيه المپيك امروزي‌ بودند. در سال 1850 در «ماچ ونلوك» و «استوك مندويل» انگليس بازي‌هايي شبيه به المپيك و پارالمپيك برگزار مي‌شد.

 
http://imna.ir/images/docs/000068/068012/images/IMNA-3.jpg

 



پرونده:Olympic Rings.svg

 

نمادهای المپیک

نهضت المپیک نمادهای بسیاری دارد که بیشتر آنها نشاندهنده ایده‌ها و ایده آل‌های کوبرتین هستند. معروفترین نما در این میان حلقه‌های المپیک است. این پنج حلقه در هم بافته شده نمادی از اتحاد میان پنچ قاره‌است.(آمریکا یک قاره محسوب شده‌است).این پنج حلقه در پنج رنگ روی زمینه سفید در کشیده شده‌اند. رنگ‌های سفید(رنگ زمینه)، قرمز، آبی، سبز، زرد و سیاه بگونه‌ای انتخاب شده‌است که هر کشوری حداقل یکی از این رنگ‌ها را در پرچم ملی خود دارد. پرچم المپیک در سال ۱۹۱۴ انتخاب شد، اما اولین بار در برافراشته شد. این پرچم برای هر یک از جشنهای بازیها برافراشته می‌شود.

«Citius, Altius, Fortius»عبارتی لاتین به معنی «سریعتر، بالاتر، قدرتمندتر» است. ایده‌های کوبرتین بیش از همه در نمود دارد:

مهمترین مسئله در بازیهای المپیک حضور در آن است، نه برنده شدن.همانگونه که در زندگی مهمترین اصل تلاش است نه پیروزی، اصل مهم فتح کردن نیست، بلکه خوب جنگیدن است.""

در جایگاه مخصوص المپیک روشن می‌شود و مشعل آن را دوندگان بصورت امدادی حمل می‌کنند. این آتش نقش مهمی در مراسم افتتاحیه بازی می‌کند. با اینکه مشعل از قبل در تاریخ بوده‌است، اما حمل امدادی آن از

رشته‌های ورزشی در المپیک

مسابقات المپیک تابستانی ۲۰۰۴ در ۲۸ رشته ورزشی برگزار شد. اگر هر رشته ورزشی، از قبیل ورزش‌های آبی، به طور جداگانه شمرده می‌شد، شمار رشته‌های ورزشی به ۳۷ می‌رسید. ۹ رشته ورزشی در برنامه نخستین المپیک جای داشتند و در تمام دوره‌های بعد نیز برگزار شده‌اند: دو و میدانی، دوچرخه‌سواری، شمشیربازی، ژیمناستیک، وزنه برداری، تیراندازی، شنا و کشتی. اگر مسابقات قایقرانی در سال ۱۸۹۶ به سبب شرایط نامناسب جوی لغو نمی‌شد، این ورزش نیز به فهرست ورزش‌های آن المپیک افزوده می‌شد.

آخرین المپیک زمستانی در ۷ رشته ورزشی برگزار شد و اگر بخواهیم هر رشته ورزشی، از قبیل اسکیو اسکیت را به طور جداگانه بشماریم، باید بگوییم با ۱۵ رشته ورزشی برگزار شد. از میان این رشته‌ها، ، ، هاکی روی یخ، ، پرش با اسکی، و در برنامه همگی المپیک‌های زمستانی قرار داشته‌است. افزون بر آن اسکیت نمایشی و هاکی روی یخ حتا قبل از ظهور مسابقات المپیک زمستانی، بخشی از مسابقات المپیک تابستانی بود و تیم‌ها در این زمینه با یکدیگر به رقابت می‌پرداختند.

در سال‌های اخیر، کمیته ملی المپیک به منظور جلب توجه تماشاگران چندین ورزش دیگر را نیز به برنامه مسابقات افزوده‌است. به عنوان مثال می‌توان به و والیبال ساحلی اشاره کرد. رشد المپیک همچنین باعث می‌شود که ورزش‌های کم طرفدار مانند پنج گانه مدرن یا ورزش‌های پرهزینه (قایقرانی آب‌های آرام) جایگاه خود را ر برنامه المپیک از دست بدهند. کمیته ملی المپیک تصمیم گرفته‌است از سال ۲۰۱۲ بیسبال و سافت‌بال را از برنامه مسابقات المپیک خارج کند.

مطابق ماده ۴۸٫۱ منشور المپیک، هر دوره مسابقات المپیک تابستانی باید با دست‌کم ۱۵ ورزش برگزار شود. کمیته ملی المپیک پس از نشست صد و چهاردهم (۱۱۴) خود در (مکزیک ۲۰۰۲)، تصمیم گرفت برنامه المپیک تابستانی را به حداکثر ۲۸ ورزش، ۳۰۱ مسابقه و ۱۰۵۰۰ ورزشکار محدود کند. مسابقات المپیک عبارت است از ورزش‌هایی که تحت نظارت فدراسیون‌های بین‌المللی قرار دارد و فهرست آن در ماده ۶۴ منشور المپیک آمده‌است. رای دو سوم اعضای کمیته ملی المپیک لازم است تا بتوان منشور المپیک را اصلاح کرد و یک فدراسیون رسمی را به جایگاه المپیک ارتقا داد و آن رشته ورزشی را برای گنجاندن در برنامه المپیک واجد شرایط تلقی کرد. ماده ۴۷ منشور المپیک می‌گوید: تنها ورزش‌های المپیکی را می‌توان در برنامه المپیک گنجاند.

کمیته بین‌المللی المپیک در نخستین جلسه‌ای که پس از هر المپیاد برگزار می‌کند به بررسی در مورد برنامه المپیک می‌پردازد. برای آنکه بتوان نام ورزشی را در برنامه المپیک نوشت، به رای اکثریت اعضا نیاز است. بر اساس قوانین فعلی، هر یک از ورزش‌های المپیک که برای قرار گرفتن در مسابقات المپیک خاصی انتخاب نشده‌اند، کماکان ورزش المپیک محسوب می‌شوند و ممکن است در مسابقات آتی به شرط حصول رای اکثریت در برنامه المپیک جای گیرند. در هفدهمین جلسه کمیته ملی المپیک در سنگاپور، ۲۶ ورزش برای قرار گرفتن در برنامه المپیک ۲۰۱۲ لندن انتخاب شدند.

تا سال ۱۹۹۲ نیز در برنامه المپیک قرار داشتند. هدف از گنجاندن این ورزش‌ها در برنامه المپیک آن بود که این ورزش‌ها بتوانند تماشاچیان بیشتری برای خود جذب کنند؛ اما برندگان ورزش‌های نمایشی قهرمان رسمی المپیک محسوب نمی‌شدند. در پاره‌ای اوقات ورزش‌های نمایشی تنها ورزش‌هایی بودند که در کشور میزبان طرفدار داشتند، اما ورزش‌هایی که در سطح بین‌المللی مطرح بوده‌اند نیز در المپیک به نمایش در می‌آمدند. شماری از ورزش‌های نمایشی از جمله بدمینتون و تکواندو سرانجام به عنوان ورزش‌های مدال گیر و رسمی وارد برنامه المپیک شدند.

دوستاری و حرفه‌ای گری در المپیک

مدارس خصوصی انگلیس درنیمه دوم قرن نوزدهم تاثیر و نفوذ زیادی بر بسیاری از ورزشها داشت. این مدارس به شکل گیری قوانین کمک کردند و تاثیر فوق العاده زیادی بر هیات‌های حاکمه این ورزشها داشتند.

آنها این باور یونان باستان و روم را تقویت بخشیدند که ورزش بخش مهمی از آموزش را تشکیل می‌دهد و این نگرشی بود که در یک ضرب المثل قدیمی خلاصه شده بود: ‹‹ عقل سالم در بدن سالم›› یا به لاتین mens sana in corpore sano.با توجه به این روح و خلقیات، شرکت کردن در ورزش مهم تر از پیروزی در میدان مسابقه بود؛ چرا که جامعه خواهان آن بود که نجیب زادگان تبدیل به آدم‌های همه فن حریف شوند؛ نه اینکه الزاما در هر حوزه و زمینه سرآمد و بهترین باشند. نفرت و انزجار طبقات مختلف از ‹‹تجارت›› بر شدت و حدت این باور افزوده بود. خانه والدین محصلان مدارس خصوصی ورودی ویژه و جداگانه‌ای برای نجیب زادگان داشت؛ چرا که تجار و نجیب زادگان از لحاظ طبقه اجتماعی در یک ردیف و پایه قرار نمی‌گرفتند. مدارس خصوصی نفوذ و دخالت زیادی در شکل گیری و رشد تیمهای ورزشی و مسائل مربوط به آنها از قبیل مجموعه قوانین فوتبال بریتانیا و کریکت و هاکی روی چمن داشته‌اند. مضاف بر آن، عادات مدارس خصوصی انگلیس تاثیر بسیار زیادی بر پیر دو کوبرتن (پایه گذار المپیک) داشت. کمیته بین‌المللی المپیک از نماینده مجمع مدیران مدارس خصوصی انگلیس دعوت به عمل آورد تا در جلسات اولیه آنها حضور یابد. اعضای مجمع مدیران مدارس رابرت لافان مدیر مدرسه چلتنهام را به عنوان نماینده خود برای حضور در جلسات کمیته بین‌المللی المپیک انتخاب کردند. در سال ۱۸۹۷ او یکی از اعضای کمیته بین‌المللی المپیک شد و پس از اولین حضور کمیته در لندن که به سال ۱۹۰۴ اتفاق افتاد، این نماینده منتخب نقش بسیار حیاتی و سرنوشت سازی در شکل گیری داشت که یک سال پس از آن تاسیس شد.

به نظر کوبرتن ورزشکاران باید نجیب زاده باشند. در ابتدا این گونه تصور می‌شد که تنها ورزشکاران آماتور دارای این خصلت هستند؛ ورزشکاران حرفه‌ای اجازه نداشتند در بازی‌های المپیک حضور یابند. مربیان ، که انتظار می‌رفت خود نجیب زاده باشند، از این قاعده مستثنی بودند. استثنا قائل شدن در مورد حرفه‌ای‌ها باعث به وجود آمدن منازعه و جنجال بسیاری در سراسر تاریخ معاصرالمپیک شده‌است.

هنگامی که معلوم شد قهرمان پنج گانه مدرن و بیسبال بازی می‌کرده‌است، عناوین قهرمانی‌اش از وی گرفته شد. اما در سال ۱۹۸۳ کمیته بین‌المللی المپیک از روی ملاحضات انسانی عنوان قهرمانی اش را به او پس داد. اسکی بازان سوئیسی و اتریشی در حمایت از مربیان خود که به سبب درآوردن پول از طریق ورزش و قرار گرفتن در ردیف ورزشکاران حرفه‌ای از شرکت در مسابقات محروم شده بودند، آن مسابقات را تحریم کردند.

رفته رفته برای بسیاری روشن شد که قوانین آماتوریسم از رده خارج شده‌اند. با این حال کمیته بین‌المللی المپیک به قوانین سنتی مربوط به آماتوریسم پایبند ماند. در دهه هفتاد شرایط آماتوریسم از منشورالمپیک حذف شد و تصمیم‌گیری در مورد حضور حرفه‌ای‌ها در هر رشته ورزشی، به فدراسیون بین‌المللی هر ورزش محول شد. مثال بارز این تغییر جهت، تیم رویایی آمریکا بود که از ستارگان گرانقیمت اتحادیه ملی بسکتبال تشکیل شده بود و در سال ۱۹۹۲ قهرمان المپیک شد. از سال ۲۰۰۴ به بعد تنها رشته‌ای که در آن هیچ ورزشکار حرفه‌ای شرکت نمی‌کند بوکس است (البته با تعریفی ساده از آماتوریسم، چراکه بوکسرها هم از کمیته‌های ملی المپیک کشور خود جوایز نقدی دریافت می‌کنند)؛ در فوتبال مردان تعداد بازیکنان بالای ۲۳ سال در هر تیم نباید بیشتر از ۳ نفر باشد.

مقررات تبلیغات حداقل در زمین بازی، هنوز هم بسیار سختگیرانه‌است هر چند که رسمی بودن «حامیان مالی المپیک» پدیده‌ای عادی است. ورزشکاران تنها مجازند که نام لباس‌ها و لوازم ورزشی را بر روی لباس‌های خود داشته باشند. اندازه این نام‌ها نیز محدودیت دارد.

 

قهرمانان و مدال‌آوران المپیک

ورزشکاران (یا تیم‌هایی) که در هر رشته به مقام اول، دوم یا سوم می‌رسند مدال دریافت می‌کنند. به برندگان اول «مدال طلا» اهدا می‌شود. (اگرچه تا سال ۱۹۱۲ این مدال‌ها از طلای خالص بودند، اما در حال حاضر از نقره ساخته می‌شوند. برندگان دوم مدال نقره دریافت می‌کنند و به ورزشکاران رتبه سوم، مدال برنز اهدا می‌شود. در برخی رقابت‌ها که در یک صورت می‌گیرد (از جمله المپیک ۱۸۹۶ تنها به دو مقام اول و دوم مدال‌های نقره و برنز اهدا شد و این در حالیست که در نیز به نفرات اول مدال نقره اهدا می‌شد، که همین امر را به اولین دوره‌ای تبدیل کرد که در آن سه مدال اهدا می‌شد. علاوه بر این از سال ۱۹۴۸ به بعد، به ورزشکارانی هم که رتبه‌های چهارم، پنجم و یا ششم را دریافت می‌کنند گواهینامه‌هایی اهدا می‌شود که بصورت رسمی از آنها با عنوان «دیپلم پیروزی» یاد می‌شود. از سال ۱۹۷۶، این گواهینامه‌ها به کسانی که مدال دریافت کرده‌اند نیزاهدا می‌شوند. از سال ۱۹۸۴ دیپلم پیروزی به رتبه‌های هفتم و هشتم نیز اهدا می‌شود تا اطمینان حاصل شود کلیه بازندگان رقابت‌های مرحله یک‌چهارم نهایی که در آنها ساختار تک-حذفی حاکم است دیپلم پیروزی را کسب کرده‌اند تا بدین ترتیب نیاز به برگزاری مسابقات دلجویی (یا بالفظ رسمی «رده‌بندی») با هدف مشخص کردن نفر پنجم از بین هشت نفر مرتفع شود. (جالب اینکه رتبه مذکور هنوز هم در بسیاری از مسابقات حذفی محل اختلاف است). در المپیک ۱۸۹۶ نیز این گواهینامه‌ها اهدا می‌شدند اما در آن زمان، این گواهینامه‌ها به همراه مدال به نفرات اول و دوم اهدا می‌شد. مدال‌ها و دیپلم‌های یادبود که از لحاظ طراحی با مدال‌ها و دیپلم‌های ذکر شده متفاوت هستند نیز به ترتیب به شرکت کنندگانی که مقامی پایین‌تر از سوم و هشتم را کسب کرده‌اند اهدا می‌شود. در المپیک تابستانی ۲۰۰۴ آتن، به سه نفر اول علاوه بر مدال تاج گل نیز اهدا شد.


از آنجا که رقابت‌های المپیک هر چهار سال یکبار برگزار می‌شوند، عموم مردم و ورزشکاران این رقابت‌ها را از رقبت‌های قهرمانی جهان و سایر رقابت‌های بین‌المللی که بصورت سالانه برگزار می‌شوند مهمتر و ارزشمندتر می‌دانند. بسیاری از ورزشکاران پس از کسب قهرمانی المپبک، در کشورهای خود و یا حتی در سطح جهانی، به قهرمان یا فردی مشهور تبدیل شده‌اند.

تنوع رشته‌های ورزشی و نیز تفاوت‌های عمده‌ای که از المپیک ۱۸۹۶ تا کنون ایجاد شده، قضاوت در این مورد که کدام ورزشکار موفق‌ترین ورزشکار در کل تاریخ المپیک بوده را سخت می‌کند. به علاوه با توجه به اینکه کمیته بین‌المللی المپیک دیگر را ترتیب نمی‌دهد اینکار بسیار پیچیده‌تر شده‌است. اما اگر بخواهیم با توجه به تعداد رتبه‌های کسب شده این مقایسه را انجام دهیم، ورزشکاران زیر جزء موفق‌ترین‌ها به شمار می‌آیند (در امتیازات ری ایوری دو مدال طلا مربوط به هستند.)

رده‌بندی مدال کشوری

در حالیکه شمار مدال‌های هر کشور ثبت می‌شود، کمیته بین‌المللی المپیک هیچ «برنده» مشخصی را اعلام نمی‌کند. برخی رسانه‌ها همچون روزنامه‌ها و حتی سایت کمیته بین‌المللی المپیک در طی بازیها، در فهرستی مدال‌های تیم‌ها را بطور غیر رسمی پیگیری می‌کنند. روال متداول اینست که ترتیب کشورها با توجه به مدال‌های طلایی که کسب کرده‌اند مشخص می‌شود اما مشخص کردن ترتیب کشورها با توجه به تعداد کل مدال‌ها نیز صورت می‌گیرد.

منابع مختلفی نیز کل مدال‌ها و یا تعداد کل مدال‌های کسب شده از گذشته تا کنون را معیار قرار می‌دهند. این جداول ممکن است گمراه کننده باشند، چراکه کشورهایی چون ایالات متحده از آغاز بطور مرتب و پیوسته در رقابت‌های المپیک شرکت کرده‌اند در حالیکه ممکن است برخی کشورهای دیگر یا بطور پیوسته شرکت نکرده باشند و یا اینکه شمار مدال‌های آنها به عنوان یک کشور بین پخش شده باشد.



جمعه 6 مرداد 1391برچسب:بازی‌های المپیک,مراسم,مدال, :: 12:58 ::  نويسنده : shahin & soad

 

File:Olympic-flag-Victoria.jpg

جنبش المپیک

چندین سازمان در برقراری بازیهای المپیک نقش دارند. آنها در کنار هم نهضت المپیک را شکل می‌دهند. قوانین و راهکارهایی که این سازمانها بر اساس آن فعالیت می‌کنند در بخش المپیک عنوان شده‌اند.

کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) که اکنون ژاک روژ ریاست آنرا بر عهده دارد، قلب نهضت المپیک را تشکیل می‌دهد. از این کمیته به عنوان دولت المپیک یاد می‌شود، زیرا کار حل و فصل مشکلات، تصمیم گیریهای حیاتی مانند انتخاب میزبان مسابقات و برنامه ریزی برای المپیک بر عهده این کمیته‌است.

سه سازمان در سطحی تخصصی کمیته المپیک را تشکیل می‌دهند:

  • فدراسیون بین‌المللی (IFs)، هیئت‌های کنترل کننده هر ورزش (برای مثال فیفا یا فدراسیون بین‌المللی فوتبال و فدراسیون بین‌المللی والیبال، یا فدراسیون بین‌المللی والیبال.)
  • کمیته ملی المپیک (NOCs)، که نهضت‌های المپیک در هر کشور را هدایت و کنترل می‌کنند (برای مثال USOC، یا کمیته ملی المپیک در ایالات متحده)
  • کمیته برنامه ریزی برای بازیهای المپیک (OCOGs)، که مسئول کنترل رویدادهای خاص در المپیک است.

در حال حاضر نهضت المپیک ۲۰۲ عضو NOC و ۳۵ عضو IF دارد. OCOGها قبل از هر المپیک تشکیل می‌شوند و پس از خاتمه آن و کامل شدن گزارش‌ها کتبی منحل می‌گردند.

به بیان دیگر نهضت المپیک متشکل از هر شخص و ارگانی است که در المپیک نقش دارند، مثل هیئت‌های داوری ورزش ملی، مرزشکاران، رسانه‌ها و حمایت کنندگان بازی‌های المپیک.

نکوهش

اغلب بازی‌های المپیک در شهرهای اروپایی و آمریکای شمالی برگزار شده‌اند و تنها چند دوره معدود از بازیها در مکان‌های دیگر بوده که این مکان‌ها نیز محدود به شهرهای آسیای شرقی می‌شود. تمامی پیشنهادهای برگزاری المپیک از سوی آفریقا و آمریکای جنوبی رد شده‌اند. بسیاری بر این باورند که بازیهای المپیک باید در مناطق فقیرتر دنیا نیز برگزار شود. اقتصاددانان به این نکته اشاره می‌کنند که سرمایه گذاریهای عظیم زیربنایی می‌تواند شهرهای فقیر تر را پس از برگزاری بازیها به شهرهایی با تولید ناخالص داخلی بیشتر تبدیل کند.

IOC اغلب مورد انتقاد قرار گرفته‌است که چرا سازمانی انعطاف نا پذیر است و تعدادی از اعضای آن حتی تا زمان مرگ عضو باقی می‌مانند. در این میان خوان آنتونیو سامارانش رئیس IOC بیش از دیگران مورد انتقاد قرار گرفته‌است. تحت ریاست او نهضت المپیک رشد چشمگیری داشته است؛ این درحالیست که نهضت همچنان مستبد و فاسد باقی مانده‌است. از مواردی که از او انتقاد شده‌است یکی ارتباطات او با دولت فاشیستی سابق در اسپانیا و دیگری دوره ریاست اوست (۲۱ سال---تا سن ۸۱ سالگی).

در سال ۱۹۹۸ مشخص شد که چند عضو آی‌اسی از کمیته برنامه‌ریزی برای المپیک زمستانی ۲۰۰۲ رسوایی در قرعه کشی المپیک زمستانی ۲۰۰۲ تا سالت‌لیک‌سیتی در ایالت یوتا را به عنوان میزبان بازی‌ها انتخاب کنند. طی تحقیقاتی که از سوی IOC صورت گرفت، ۴ عضو آن استعفا دادند و ۶ عضو دیگر اخراج شدند.

این رسوایی باعث بروز اصلاحات جدیدی شد تا رویه انتخاب شهر میزبان تغییر کرده و مسئله رشوه‌گیری دیگر رخ ندهد. همچنین ورزشکاران فعال‌تر و قدیمی نیز توانستند به IOC راه یابند و شرایط عضویت نیز محدود شد.

برنامه‌ای مستند از BBC در ماه اوت سال ۲۰۰۴ با عنوان پانوراما: "فروش بازی‌هاً پخش شد که به بررسی رشوه گیری در فرایند پیشنهاد میزبانی برای المپیک تابستانی ۲۰۱۲ اختصاص داشت. این برنامه نشان داد که چگونه می‌توان به اعضای IOC رشوه داد تا به نفع شهر خاصی برای میزبانی رای دهند. در این برنامه ۲ شخصی که مخصوصا به آنها اشاره شد ایوان اسلاوکو از بلغارستان و مطلب احمد کنسول المپیک آسیا بود. با این حال آنها این اتهامات را رد کردند. برخی دیگر ادعا کردند که مقامات رسمی با رشوه دادن به اعضای IOC باعث شدند شهر تورین برای المپیک زمستانی ۲۰۰۶ انتخاب شود و شهر سیون سوییس نتخاب نشد.

نهضت المپیک همچنین متهم به حفاظت بیش از حد از نماد المپیک شده‌است.(آنها مخصوصا برای هرگونه ترتیبی از ۵ حلقه خواهان حق کوپی رایت اختصاصی شده‌اند). این نهضت حتی در برابر مسائلی که هیچ ارتباطی با ورزش ندارند مثل بازی « افسانه پنج حلقه» جبهه گیری کردند.

جشن‌ها

 

مراسم بازگشایی

جدای از عناصر سنتی، کشور میزبان هم نمایش‌های هنری از رقص و تئاتر مرسوم در آن کشور را اجرا می‌کند.

عناصر سنتی بسیاری در مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک حضور دارند. مراسم معمولاً با برافراشتن پرچم کشور میزبان و اجرای سرود ملی آن کشور آغاز می‌شود. بخش سنتی جشن با رژه ملت‌ها شروع می‌شود که در آن ورزشکاران هر کشور به ترتیب در استادیوم رژه می‌روند. ورزشکار برجسته هر کشور پرچم آن کشور را در جلوی گروه ورزشکاران آن کشور حمل می‌کند.

به طور سنتی (که از المپیک تابستانی ۱۹۲۸ شروع شد) یونان بدلیل موقعیت تاریخی خود به عنوان مبدا بازیهای المپیک، اولین کشور و کشور میزبان، آخرین کشوری هستند که رژه می‌روند. (استثنائا در سال ۲۰۰۴ که المپیک در آتن برگزار شد، یونان آخرین کشوری بود که رژه رفت؛ با این حال پرچم یونان جلوتر از بقیه حمل شد.) دیگر کشورهای شرکت کننده بر اساس حروف الفبای زبان اصلی کشور میزبان و اگر زبان آن کشور به حروف لاتین نباشد، بر اساس حروف الفبای انگلیسی رژه می‌روند. در المپیک تابستانی ۱۹۹۲ در بارسلونا هر دو زبان اسپانیایی و زبان کاتالان زبان رسمی بازیها بودند، اما بدلیل عوامل سیاسی در حاشیه استفاده از زبان کاتالان، کشورها به ترتیب بر اساس حروف الفبای زبان فرانسوی وارد شدند.

پس از رژه کشورها، ابتدا رئیس کمیته المپیک کشور میزبان سخنرانی می‌کند وپس از آن رئیس IOC سخنرانی کرده و در انتهای سخنرانی خود رهبر کشور میزبان را معرفی می‌کند که پس از سخنرانی رئیس IOC رسما المپیک را افتتاح می‌کند. در برخی موارد اشخاص دیگری به جای رهبر کشور میزبان المپیک را افتتاح می‌کنند. دو مثال از این مطلب به ایالات متحده بر می‌گردد. در سال ۱۹۶۰ معاون رئیس جمهور ریچارد نیکسون بجای دوایت آیزنهاور رئیس جمهور بازیهای المپیک زمستانی ۱۹۶۰ را در دره اسکو در کالیفرنیا افتتاح کرد بار دیگر در سال ۱۹۸۰ والترماندال، معاون رئیس جمهور بجای رئیس جمهور جیمی کارتر بازیهای المپیک زمستانی۱۹۸۰ را در لیک پلاسید، نیویورک افتتاح کرد. علیرقم این افتخار برگزاری بازیها به شهر اعطا می‌شود و نه به کشور.

پس از آن پرچم المپیک را وارد استادیوم می‌کنند و در حالیکه سرود المپیک در حال اجرا است، آنرا برافراشته می‌کنند. سپس حمل کنندگان پرچم هر کشور به دور یکدیگر حلقه زده و جایگاه مانندی را درست می‌کنند که در وسط آن یک ورزشکار (از زمان المپیک تابستانی ۱۹۲۰) و یک داور (از زمان المپیک تابستانی ۱۹۷۲) سوگند المپیک را یاد می‌کنند که بر طبق قوانین باز ی کرده و داوری می‌کنند. در آخرمشعل المپیک وارد استادیوم می‌شود و پس از آنکه از دست هر ورزشکار عبور کرد به آخرین حمل کننده مشعل می‌رسد که معمولاً ورزشکاری مطرح از کشور میزبان است.او آتش را در جایگاه مخصوص خود در استادیوم روشن می‌کند. (آتش المپیک از زمان المپیک تابستانی ۱۹۲۸ روشن بوده‌است، اما حمل امدادی مشعل از المپیک تابستانی ۱۹۳۶ آغاز شده‌است) از زمان المپیک تابستانی ۱۹۲۰ پس از جنگ جهانی اول، ۶۸ سال است که پس از روشن شدن شعله المپیک کبوترها را به نشانه صلح رها می‌کنند. اما پس از اینکه چند کبوتر در آتش المپیک در زمان افتتاح المپیک تابستانی ۱۹۸۸ سوختند، این کار متوقف شد.

مراسم افتتاحیه در فضای باز اجرا می‌شود، اما قرار است در المپیک زمستانی ۲۰۱۰ این مراسم در فضای سبز در استادیوم BC برگزار شود.

مراسم پایانی

نشانه‌های تاریخی بسیاری نیز در زمان برگزاری مراسم اختتامیه، یعنی پس از اتمام تمامی مسابقات ورزشی، به اجرا گذاشته می‌شود. در ابتدا حمل کنندگان پرچم از هر یک از کشورهای شرکت کننده در یک ردیف وارد استادیوم می‌شوند، اما در پشت آنها تمامی دیگر ورزشکاران بدون هیچ نشانه یا دسته بندی خاصی رژه می‌روند. این سنت از بازیهای تابستانی ۱۹۵۶ و به پیشنهاد دانش‌آموزی از ملبورن اجرا می‌شود.به پیشنهاد او با این کار ورزشکاران جهان در کنار یکدیگر «یک ملت» خواهند بود. (در ۲۰۰۶ ورزشکاران با هموطنان خود وارد استادیوم شدند و در ادامه جشن همه با هم مخلوط شدند.)

پرچم سه کشور هر یک در هر بار همزمان با نواخته شدن سرود ملی کشورشان در میله‌های پرچم به اهتزاز درآمده‌است. پرچم یونان (که افتخار خاستگاه مسابقات المپیک را یدک می‌کشد)، پرچم کشور میزبان و سر انجام پرچم کشوری که میزبان مسابقات المپیک تابستانی یا زمستانی در سال آینده خواهد بود. (استثنائا در سال ۲۰۰۴ که مسابقات المپیک در آتن برگزار شد، تنها یک پرچم؛ یعنی پرچم یونان به اهتزاز در آمد.)

طی مراسمی موسوم به ‹ مراسم آنتورپ ›، (علت این نام گذاری آن است که این سنت در خلال المپیک تابستانی ۱۹۲۰ در شهر آنتورپ برای اولین بار اجرا شد) شهردار شهری که مسابقات را سازماندهی کرده‌است، یک پرچم مخصوص المپیک را حمل می‌کند و آن را به رئیس کمیته ملی المپیک می‌رساند. رئیس کمیته ملی المپیک پس از دریافت پرچم المپیک، آن را به شهردار شهری که میزبان مسابقات المپیک است، می‌دهد. شهردار نیز پس از دریافت پرچم، آن را هشت مرتبه می‌چرخاند. از این پرچمها ۳ عدد بیشتر وجود ندارد و این ۳ پرچم با همه دیگر پرچمها فرق دارند؛ تفاوت این پرچمها با سایر پرچمها در آن است که دور آن پرچمهای ۳ گانه یک حاشیه ۶ رنگی وجود دارد و نیز آن پرچمها توسط روبان‌های ۶ رنگی به میله پرچم بسته شده‌اند.

پس از به اهتزاز درآمدن این ۳ پرچم سنتی، کشور میزبان با اجرای هنرمندانه صحنه‌هایی از رقص و نمایش خاص سرزمینش به معرفی خود می‌پردازد. این سنت از زمان مسابقات ۱۹۷۶ شروع شد.

پس از سخنرانی رئیس کمیته برگزاری مسابقات المپیک کشور میزبان، رئیس کمیته ملی المپیک به ایراد سخنرانی می‌پردازد و در پایان سخنرانی خود رسما مسابقات را خاتمه می‌بخشد. مشعل المپیک خاموش می‌شود و در حالی که سرود المپیک نواخته می‌شود، پرچم المپیک که در مراسم افتتاحیه به اهتزاز درآمده بود، از میله پرچم پایین کشیده می‌شود و به بیرون از ورزشگاه برده می‌شود.

اهدای مدال

به گفته پروفسور افتخاری رابرت کی بارنی، بنیانگذار مرکز بین‌المللی مطالعات المپیک در دانشگاه وسترن انتاریو، ایدهِ برپایی سکوی مدال برای ورزشکاران برنده، ایده‌ای کانادایی است که از سال ۱۹۳۰ در انتاریو بوجود آمد.

مقاله ۲۵ صفحه‌ای پروفسور بارنی در «مجله بین‌المللی مطالعات المپیک» نشان می‌دهد که از سکوی مدال ابتدا در مسابقات امپراتوری انگلیس در سال ۱۹۳۰ (اکنون بازیهای مشترک المنافع)در همیلتون استفاده شد و پس از آن در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۳۲ در لس آنجلس و بازیهای زمستانی در لیک پلاسید.

 



مشکل‌های المپیک

جنگ

به رغم آنچه که کوبرتین امید آن را داشت، المپیک نتوانست مانع از وقوع جنگ شود در حقیقت، به خاطر جنگ سه المپیاد بدون برگزاری مسابقات المپیک سپری شد؛ المپیک ۱۹۱۶ به خاطر جنگ جهانی اول برگزار نشد، و رقابتهای ۱۹۴۰ و ۱۹۴۴ نیز به دلیل جنگ جهانی دوم برگزار نشد. همچنین، کشورهای پیروز جنگ جهانی اول مانع از حضور کشورهای مغلوب در المپیک ۱۹۲۰ شدند.

انتقام

در سال ۱۹۷۲، زمانیکه بازی‌های تابستانی در مونیخ، آلمان غربی، در حال انجام بود، ۱۱ عضو تیم المپیک اسرائیل توسط گروهی از سربازان انتقامجوی فلسطینی گروگان گرفته شدند. طی یک حمله آزادسازی نافرجام ۹ نفراز ورزشکاران، یک پلیس و ۵ نفر از گروگانان کشته شدند. از آن واقعهٔ آزادسازی اکنون به نام کشتار مونیخ یاد می‌شود.

تروریسم

در زمان بازی‌های المپیک تابستانی سال ۱۹۹۶ در آتلانتا، جورجیا، ایالات متحده، انفجار بمبی در المپیک پارک سنتینال باعث کشته شدن ۲ نفر و زخمی شدن بیش از صد نفر شد. گفته می‌شود بمب گذار اریک رابرت رودلف بوده‌است که اکنون در سوپرمکس در فلورنس، کلورادو در حبس ابد بسر می‌برد؛ با این حال چندین تئوری توطئه در این مورد وجود دارد.

المپیک زمستانی ۲۰۰۲ در شهر سالت لیک، ایالات یوتا، ایالات متحده آمریکا، اولین سری از بازیهای المپیک زمستان بود که پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ برگزار شد. از آن زمان تا کنون شرایط امنیتی سختی بر روی بازیهای المپیک اعمال می‌شود تا از فعالیت‌های تروریستی احتمالی جلوگیری شود.

سیاست

سیاست نیز در چند مورد در بازیهای المپیک اختلال ایجاد کرد که اولین آنها در در برلین رخ داد. حزب نازی آلمان از این بازیها بعنوان حربه‌ای تبلیغاتی استفاده کرد. در این بازیها لو زلانگ با کمکی که به جسی اونز (دونده و پرنده سیاه پوست) در مسابقه کرد، باعث شد او اول شود و خود در جایگاه دوم ایستاد و بدین گونه روح ورزشکاری را در بازیهای المپیک به نمایش گذاشت. جسی اونز در این مسابقات بر خلاف تصورات رایج در مورد برتری نژاد سفید، که به ویژه از سوی ناسیونال سوسیالیست‌های آلمانی مطرح شد، با کسب ۴ مدال طلا یکی از نقاط اوج ورزش سیاهان و جنبش ضد تبعیض نژادی را رقم زد.

اتحاد جماهیر شوروی تا در هلسینکی در این بازیها شرکت نکرده بود. در عوض این کشور بازیهایی بین‌المللی به نام ۱۹۲۸ به راه انداخته بود. بسیاری از ورزشکاران عضو یا یا هواداران آن‌ها بازیهای المپیک را تحریم نموده یا از حضور در آن منع می‌شدند و در عوض در بازیهای اسپارتاکاید شرکت می‌کردند.

ماجرای سیاسی دیگری که در مقیاس کوچکتری اتفاق افتاد مربوط یه در مکزیکوسیتی است. دو ورزشکار آمریکایی رشته دو و میدانی به نامهای و بخاطر پیروزی در مسابقات به نشانه جنبش حمایت از حقوق سیاهان با مشت‌های گره خورده دادند. در پاسخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک (آی او سی) اوری براندیژ از خواست که این دو ورزشکار را به کشورشان باز گرداند و گرنه تیم دو و میدانی این کشور را اخراج خواهد کرد. مقامات ورزشی آمریکایی نیز ناگزیر آن دو را به کشور بازگرداند.

در پاسخ به این حرکت و رویکرد سیاست گریزانه کمیته بین‌المللی المپیک در سال ۱۹۷۳ تعدادی از ملت‌های تازه به استقلال رسیده، در حرکتی به نام گانفوا بازیهای کشورهای تازه شکل یافته با نام

آفریقای جنوبی هم از سال آپارتاید در این کشور از حضور در بازیهای المپیک محروم شده بود.

در سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ حضور ورزشکاران اهل کشور افغانستان در المپیک و میدانهای جهانی و آسیایی به حالت تعلیق درآمد. پس از سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ افغانستان دوباره در حضور یافت.

تحریم

بدلیل سرکوبی شورش مجارستانی‌ها توسط پیمان ورشو کشورهای هلند، اسپانیا، سویس المپیک ملبورن ۱۹۵۶ را تحریم کردند.کشورهای کامبوج، مصر، عراق و لبنان نبز بدلیل بحران کانال سوئز این بازیها را تحریم کردند.

در ۱۹۷۶ جمع کثیری از کشورهای آفریقایی برای اجبار IOC به محروم کردن آفریقای جنوبی، نیوزیلند تهدید به تحریم بازیها کردند. IOC در دو مورد اول همکار ی کرد، اما در سال ۱۹۷۶ اقدامی نکرد، زیرا تهدید تحریم از سوی تور نیوزیلند به آفریقای جنوبی بود و راگبی جزو بازیهای المپیک محسوب نمی‌شد. با شروع بازیها کشورهای تهدید کننده تیم‌های خود را به کشورشان بازگرداندند، در حالیکه برخی از ورزشکاران آفریقای جنوبی رقابت خود را آغاز کرده بودند. با این ورزشکاران که به اجبار دولتهایشان مجبور به ترک دهکده المپیک بودند همدردی شد. با این حال در خارج از آفریقا با این حرکت دولتها به سردی برخورد شد. ۲۲ کشور (گوانا تنها کشور غیر آفریقایی در این میان بود) بازیهای مونترال را تحریم کردند، زیرا نیوزیلند از بازی محروم نشده بود.

همچنین در سال ۱۹۷۶، بدلیل فشارهایی که از سوی جمهوری خلق چین اعمال شد، کانادا به تیم اعزامی از جمهوری خلق چین ( تایوان) اعلام کرد که این تیم نمی‌تواند تحت نام «جمهوری چین» در المپیک تابستانی مونتریل بازی کند، با این حال توافق شد که تایوان از پرچم جمهوری چین و استفاده کند. تایوان مخالفت کرد و تا سال ۱۹۸۴ در این بازیها حضور نیافت، تا اینکه بار دیگر با نام « چین تایپه» و با پرچم مخصوص خود بازگشت.

در سال ۱۹۸۰ و ۱۹۸۴ طرفین درگیر در جنگ سرد بازیهای یکدیگر را تحریم کردند. ایالات متحده بهمراه ۶۴ کشور غربی دیگر را به دلیل تحریم کردند؛ این در حالیست که ۱۶ کشور غربی در بازیهای لمپیک موسکو حضور یافتند.بدلیل این تحریم تنها ۸۰ کشور در این المپیک حضور یافتند.از سال ۱۹۵۶ تا کنون این کمترین تعداد کشورهای حاضر در المپیک بوده‌است.اتحاد جماهیر شوروی و ۱۴ عضو بلوک شرق (بجز حضور نیافتند.تحریم کنندگان بازیهای المپیک سال ۱۹۸۴ در ماه‌های ژوئیه-اوت را آغاز کردند.

در سال ۱۹۸۸ کره شمالی در اعتراض به اینکه با کره جنوبی میزبان مشترک نشد، در شرکت نکرد. سه کشور دیگر کوبا، اتیوپی، نیکاراگوئه (بیشتر بدلیل مشکلات اقتصادی و عدم توانایی فرستادن ورزشکاران) متحدا از حضور در بازیها انصراف دادند، اما برای اینکه توسط IOC تحریم نشوند، رسما اعلام تحریم کردند.

ایران هم که عموما مسابقات خود با اسرائیل را بایکوت کرده‌است این کار را بطور واضح انجام نمی‌دهد (تا از تحریم توسط کشورهای دیگر خود را برهاند و از «صدمات» و راه‌های مشابه وارد می‌شود. در بازیهای سال ۲۰۰۴ در اتن آرش میر اسماعیلی با پرخوری قصدی و افزایش وزن بیش از حد مجاز از مسابقه با حریف اسرائیلی خود ) محروم شد.چنین اتفاقی در تاریخ برگزاری مسابقات المپیک بی سابقه بود.

پس از آنکه معلوم شد دولت چین ۸۰۰ هزار متر مربع از جنگل هلی استوایی و در معرض انقراض را برای بازیهای المپیک ۲۰۰۸ به قیمت یک میلیارد دلار خریده‌است، گروه‌های طرفدار محیط زیست نیز المپیک ۲۰۰۸ را تحریم کردند.

داروهای نیروزا

یکی از مهمترین مشکلات پیش روی المپیک (و بطور کلی رقابت‌های ورزشی بین‌المللی)، استفاده از داروهای نیروزا است. از اوایل قرن بیستم، بسیاری از ورزشکاران برای تقویت عملکرد خود به استفاده از دارو رو آوردند. به عنوان مثال، برنده دو ماراتن در المپیک تابستانی ۱۹۰۴ توسط مربی خود حتی در حین مسابقه از استریکنین و

با شدت گرفتن استفاده از این روش‌ها، به تدریج این آگاهی پدید آمد که چنین روش‌هایی در ورزش سالم نیستند.

اولین و آخرین مورد مرگ در اثر استفاده از داروهای نیروزا در المپیک، در سال ۱۹۶۰ رخ داد. در میدان دوپرخه‌سواری رم، کنت انه‌مارک دانمارکی از دوچرخه‌اش به زمین خورد و پس از آن فوت کرد. بررسی پزشکی قانونی نشان داد که مرگ وی در اثر استفاده از امفتامین بوده‌است.

در اواسط دهه ۶۰، فدراسیون‌های ورزشی استفاده از داروهای نیروزا را منع کردند و در سال ۱۹۶۷، کمیته بین‌المللی المپیک نیز همین رویه را دنبال کرد.

اولین ورزشکار المپیک که آزمایش دوپینگش مثبت بود، سوئدی بود که در رشته پنجگانه مدرن شرکت کرده بود و به دلیل استعمال الکل، مدال برنز خود را از دست داد. طی ۳۸ سال بعدی، هفتاد و سه ورزشکار دیگر نیز به سرنوشت وی دچار شدند که در میان آنان چندین برنده مدال نیز حضور دارد. مشهورترین رد صلاحیتی که به خاطر دوپینگ صورت گرفت، مربوط به بن جانسون دونده دو سرعت از کانادا بود. او در المپیک ۱۹۸۸ سئول برنده دو صد متر شد اما جواب آزمایش

با وجود انجام آزمایش‌ها، بسیاری از ورزشکاران بدون اینکه گیر بیافتند به استفاده از مواد نیروزا ادامه دادند. در سال ۱۹۹۰، اسنادی فاش شد که نشان می‌داد بسیاری از ورزشکاران زن آلمان شرقی به عنوان بخشی از سیاست‌های دولت کشورشان به دستور مربیان خود از استفاده کرده‌اند.

در اواخر دهه نود، کمیته بین‌المللی المپیک در حرکتی سازمان‌یافته‌تر علیه دوپینگ دست به اقدام زد که این حرکت به تشکیل در سال ۱۹۹۹ منجر شد. درالمپیک تابستانی اخیر در سال ۲۰۰۰ و المپیک زمستانی ۲۰۰۲، معلوم شد که این نبرد هنوز پایان نیافته‌است چراکه بسیاری از مدال‌آوران رشته‌های وزنه‌برداری و اسکی میدانی، به دلیل استفاده از داروهای نیروزا رد صلاحیت شدند.

اخیرا، در المپیک زمستانی ۲۰۰۶، تنها یک ورزشکار در آزمایش دوپینگ مردود شد و مدالش لغو شد. در تنها مورد دیگر، سطح هموگلوبین ۱۲ نفر دیگر بالا تشخیص داده شد و جریمه آن یک تعلیق ۵ روزه به دلیل ملاحظات بهداشتی بود.

در طی این بازیها، کمیته بین‌المللی المپیک برای اولین بار طرح آزمایش خون را به اجرا گذاشت.



بازی‌های المپیک به جشنوارهٔ ورزشی ای گفته می‌شود که به عقیده باستان‌شناسان و یونان باستان به انجام می‌رسید، و در اواخر قرن ۱۹ میلادی مجدداً احیا شد. در دوره باستان جشنها در ابتدا جنبه مذهبی داشته و برای ادای احترام به زئوس (پادشاه خدایان یونان) در صحن مربوط به او در المپیا برگزار می‌شد. در یونان باستان شرکت کنندگان متشکل از مردانی که ثروت و وقت کافی داشتند که به تمرین ورزشی بپردازند بودند. پس از احیا مسابقات در دوران مدرن، تا دهه هفتاد قرن بیستم میلادی شرکت کنندگان حتماً می‌بایست ورزشکاران غیر حرفه‌ای می‌بودند. ولی در طی دهه هشتاد قرن بیستم، درها به روی ورزشکاران حرفه‌ای هم باز شد.

تاریخچه و پیدایش بازیهای المپیک

دوران باستان

پرونده:Statue of Zeus dsc02611-.jpg
 
مجسمه زئوس. مسابقات المپیک برای ادای احترام به او در صحن مقدس او در المپيا برگزار مي شد.

بازیهای المپیک در ابتدا یک جشن مذهبی بود که برای ادای احترام به زئوس (پادشاه خدایان یونان) در صحن مربوط به او برگزار می‌شد. این مسابقات هر چهار سال یک بار و از سال ۷۷۶ قبل از میلاد در المپیا که محل صحن زئوس بود برگزار می‌شد.

افسانه‌های زیادی پیرامون پیدایش مسابقات المپیک به وجود آمده‌است: بر اساس یک داستان، هرکول (که در اساطیر یونانی نیم خدا بود) آن را جهت تجلیل از فتوحات بی نظیرش بوجود آورد. بر اساس افسانه‌های دیگر زئوس و کرونوس، دو خدای یونان باستان، با یکدیگر بر سر فرمانروایی المپیا به جدال برخاستند که نهایتاً زئوس به پیروزی نائل آمد. بر اساس این داستان مسابقات المپیک یادبود این پیروزی می‌باشد.

در دوران باستان تنها مردان یونانی که آزاد (و نه برده) متولد شده بودند می‌توانستند در مسابقات در جشن مذهبی زئوس شرکت کنند. زنانی که مجرد بودند در تاریخ دیگری به احترام هرا همسر زئوس و مادر هرکول، به مسابقه می‌پرداختند. زنهای ازدواج کرده حق شرکت در مسابقات را نداشته و در صورت مخالفت باید بهای آن را با جانشان می‌پرداختند. مسابقات المپیک در بین یونانی‌ها از اهمیت زیادی برخوردار بود چنانکه مورخین یونانی در دوران باستان، از آن به عنوان یک واحد برای اندازه گیری زمان استفاده می‌کردند. یک «المپیاد» بیانگر چهار سال می‌بود.

مسابقات در ابتدا تنها شامل «» بود، ولی بعدها کشتی، بوکس و

در زیر و روی تاریخ یونان و آثار کشف شده به سال ۷۶۶ پیش از میلاد مسیح برخورد می‌کنیم که «تیمائوس» نخستین مورخ یونانی در نوشته‌های خود از مردی بنام «کره ابوس» یاد کرده‌است که در راه رفتن از همه سریعتر بوده‌است.

این جشنها بیشتر از آن جهت که عاملی بود برای ورزیده شدن و آماده کردن جوانان برای مقابله با هر نوع تجاوز بخاک یونان رونق گرفت.

رشته‌های ورزشی برگزار شده در ادوار مختلف این مسابقات شامل ماده‌های مختلف مسابقات دو، ، ، مشتزنی، کشتی، پانکریشن، اسب‌دوانی و می‌شد.

نوباوگان، جوانان و پهلوانان جداگانه به مبارزه می‌پرداختند، در حاشیه المپیک مسابقه‌های شعر و شاعری، سخن‌وری و موسیقی هم برگزار می‌گردید. جشن‌های «المپیا» ادامه داشت تا سال ۳۹۴ که آن‌را تعطیل کرد. این تعطیلی طولانی سبب ویرانی «المپیا» و نیایشگاه «زئوس» نماد قدرت و پهلوانی گردید.

احیا مجدد در دوران مدرن

یک باستان‌شناس آلمانی به نام «همایشی تشکیل داد و اساس بازیهای جدید المپیک را پی نهاد.

بازیهای المپیک با الهام ازاین نام و این دورهای قهرمانی بوجود آمد. رسماًازسال۱۸۹۶ بود که درآتن انجام گرفت وپس از آن هر چهارسال یکباردرنقاط مختلف جهان انجام گرفته‌است.وفقط سه دوره به دلیل جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم انجام نپذیرفت.

رشد

شمار شرکت کنندگان در المپیک از ۲۴۵ شرکت کننده از ۱۵ کشور جهان در سال ۱۸۹۶، به حدودا ۱۱٬۱۰۰ ورزشکار از ۲۰۲ کشور جهان در المپیک تابستانی ۲۰۰۴ در آتن رسید. شمار شرکت کنندگان در المپیک زمستانی بسیار کمتر از شرکت کنندگان در المپیک تابستانی است؛ در المپیک زمستانی ۲۰۰۲ در سالت لیک سیتی، ۲٬۴۰۰ ورزشکار از ۷۷ کشور جهان در ۷۸ رویداد ورزشی با یکدیگر به رقابت پرداختند.

المپیک یکی از بزرگترین رویدادهای رسانه‌ای است. در المپیک سیدنی ۲۰۰۰ بیش از ۱۶٬۰۰۰ گزارشگر و روزنامه‌نگار حضور داشتند و حدود ۸/۳ میلیارد بیننده از طریق تلویزیون بازیها را مشاهده کردند. رشد المپیک یکی از بزرگترین مشکلاتی است که المپیک در حال حاضر با آن مواجه‌است. گرچه در دهه ۱۹۸۰، ورود ورزشکاران حرفه‌ای و کمک مالی توسط شرکت‌های بزرگ بین‌المللی مشکلات مالی را برطرف کرد، اما شمار زیاد ورزشکاران، خبرنگاران و تماشاچیان شهرهای میزبان را در مورد سازماندهی المپیک با مشکل مواجه می‌کند.

عضویت

در حال حاضر ۲۰۳ کشور در رقابتهای المپیک شرکت می‌کنند. این رقم از ۱۹۳ کشوری که سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته بیشتر است. کمیته بین‌المللی المپیک بر خلاف دیگر سازمانهای بین‌المللی به کشورهایی که دارای استقلال سیاسی نیستند نیز اجازه شرکت در رقابتهای المپیک را می‌دهد. در نتیجه، بسیاری از مستعمرات و کشورهای غیر مستقل اجازه دارند تا تیمها و ورزشکاران خاص خود را روانه مسابقات المپیک کنند حتی اگر این ورزشکاران دارای شهروندی یک کشور دیگر عضو کمیته المپیک باشند. سرزمینهایی همچون پورتوریکو، برمودا، و هونگ کونگ، نمونه‌های بارز این مساله هستند، و تمامی آنها گرچه قانونا بخشی از یک کشور دیگر هستند اما به صورت کشورهایی مستقل در این رقابتها شرکت می‌کنند. همچنین، از سال ۱۹۸۰، تایوان تحت عنوان «چین تایپه»، و تحت پرچمی که کمیته بین‌المللی المپیک طراحی کرده در این رقابتها شرکت می‌کند. پیش از این سال جمهوری خلق چین به بهانه آنکه تایوان تحت عنوان «جمهوری چین» در این رقابتها شرکت می‌کرد از شرکت در این رقابتها امتناع می‌کرد. کمیته بین‌المللی المپیک در ۹ فوریه، ۲۰۰۶، جمهوری جزایر مارشال را به رسمیت شناخت و این سرزمین نیز می‌تواند در المپیک ۲۰۰۸ پکن شرکت کند.



پنج شنبه 5 مرداد 1391برچسب:المپیک, :: 14:57 ::  نويسنده : shahin & soad

سلام دوستان

همتون میدونید که بازی های المپیک از فردا(جمعه) شروع میشه و میخوام در مورد تاریخچه و رکورد های المپیک در همه زمینه ها براتون بذارم. پس با ما باشید نظر یادتون نره.  شاهین و سعاد

پرونده:Olympic Rings.svg



دو شنبه 2 مرداد 1391برچسب:رکوردهای تنیس, :: 12:53 ::  نويسنده : shahin & soad

جت یا توپ تنیس ؟!
بدون شک هر گاه اسم ضربه سرویس می آید به یاد رادیک می افتیم و سرویس های فوق العاده اش . این تنیسور خوشنام امریکایی در عرض 2 سال 4 رکورد دست نیافتنی سریعترین ضربات سرویس را از خود بجای گذاشت :

۱ – اندی رادیک – دیویس کاپ 2004 – 249 کیلومتر بر ساعت (155 مایل بر ساعت )
2_ اندی رادیک _ یو اس اپن 2004 _ 245 کیلومتر بر ساعت ( 152 کیلومتر بر ساعت )
3_ اندی رادیک _دیویس کاپ 2004 _ 241 کیلومتر بر ساعت ( 150 مایل بر ساعت )
4_ اندی رادیک _ کویینز کلاب 2003_ 240 کیلومتربر ساعت ( 149 مایل بر ساعت )
5_ گرگ روسدسکی _ ایندین ولز 1998 _ 240 کیلومتر بر ساعت (149 مایل بر ساعت)

بانوان :
1_ برندا شولز مک کارتی _ سین سیناتی 2006_ 209 کیلومتر بر ساعت _ 130 مایل بر ساعت )
2_ ونوس ویلیامز _ ویمبلدون 2008 و یو اس اپن 2007 _ 208 کیلومتر بر ساعت ( 129 مایل بر ساعت )
3_ ونوس ویلیامز _ فرنچ اپن 2007 _ 206 کیلومتربر ساعت ( 128 مایل بر ساعت )
 


رکورد بیشترین تعداد ضربات Ace در بازی هم متعلق به ایوو کارلوویچ با 55 ضربه است.

چقدر تنیس خسته کننده است !
خوب شاید این تیتر چندان جالب نباشد اما مقدمه خوبی است تا باهم سری بزنیم به طولانی ترین بازی های تنیس در تاریخ این ورزش :
اگر با 3 ساعت بازی نیاز به 25 ساعت خواب دارید یا اگر 4 ساعت بازی کنید 4 بشکه هم عرق می کنید باید خیلی صریح جلوی آینه بایستید و بلند به خودتان بگویید : سوســـــــول ! فابریچه سانترو تنیسوری است که در سال 2004 و دربازی های تنیس آزاد فرانسه موسوم به رولند گروس در 6 ساعت و 33 دقیقه توانست حریف خود را در 5 گیم شکست دهد ( جان ... می طلبد !!!!! ) این تنیسور که در طولانی ترین بازی از حیث زمان به همراه آرناود کلیمت رکورد دار است در این بازی با گیم های 6-4 و6-3 و 6-7(5) و 3-6 و 16-14 حریف خودرا مغلوب کرده است . البته این رکورد مربوط به انفرادی مردان است و در سایر ترتیب و انواع رکورد بدین ترتیب است :
انفرادی بانوان : 1984 , ویکی نلسون(برنده) - جین هپنر , 6 ساعت و 31 دقیقه
دونفره مردان : 2002 ,یک چهارم نهایی دیویس کاپ , لوکاس آرنولد و داوید نلبندیان (برنده) – یوگنی کافلینکوف و مارات سافین , 6 ساعت و 20 دقیقه


چقدر تنیس نشاط آور است !!!

حتما فهمیده اید این چه رکوردیست . بله حتی شما هم وقتی حریف خودرا در نیم ساعت شکست دهید پس از بازی بدلیل آفرینش تنیس خدارا شکر می کنید ! استفی گرف یکی از نام های آشنا در تنیس بانوان در فینال رولند گروس حریف خود ناتاشا زوروا را در دو ست 6-0 و 6-0 و تنها در 32 دقیقه شکست داد تا این بازی بعنوان کوتاه ترین بازی تنیس فعلا رکورد دار باشد !



 
 
از 20 تا 33 !
جوانترین نامبر وان تنیس کسی نیست جز لیتون هیوئت طوفان استرالیایی که در سال 2001 و در حالیکه تنها 20 سال داشت توانست به صدر جدول برترین تنیسور های جهان راه پیدا کند .( این نامبر وانی فقط برای 268 روز دوام داشت و رادیک آمریکایی جلوی موفقیت های هیوئت را گرفت )
اما مسن ترین نامبر وان هم یک آمریکایی است ! کسی که به گفته برخی اگر هموطنش سمپراس نبود او می توانست رکورد هایش را تا 30 سال بعد هم تضمین کند ! بله آغاسی آمریکایی مسن ترین نامبر وان تنیس است که در سال 1999 و در حالیکه 33 سال داشت تنها برای 13 روز توانست طعم نامبر وانی را بچشد !



نام باشگاه -- آدرس و تلفن -- مشخصات و امکانات

استقلال
خيابان ولی عصر(ع) تقاطع ميرداماد خيابان شهيد سرتيپ نجفی. تلفن: 8770216 - 8775887
12 زمين روباز و 3 سالن با سطح خاک رس - سونا - رستوران - فروشگاه - پارکينگ

انقلاب
خيابان ولی عصر(ع) - بزرگراه نيايش - انتهاي پارک ملت - باشگاه انقلاب -
تلفن 9-2043101
30 زمين روباز خاک رس - 8 سالن با سطح کف پوش - سونا رستوران - فروشگاه - پارکينگ

اريکه ايرانيان
شهرک غرب - بلوار شهيد فرحزادي - نبش ارغوان غربي
تلفن: 5-2370001
1 سالن چند منظوره

ايرانيان
بزرگراه آيت الله صدر ميدان پيروز خيابان چيذر كوچه ايرانيان شماره تلفن 2211784 2210691
6 زمين خاك رس مخصوص آقايان و 1 زمين خاك رس مخصوص بانوان - بوفه - پاركينگ

آرارات
خيابان ونک - خيابان آفتاب - خيابان آرارات - مجموعه ورزشي آرارات -
تلفن:7 – 8030224
4 زمين خاک رس و مخصوص اقليت مذهبي

آزادی
ورودي غربي استاديوم آزادي بالاتر از هتل المپيک
تلفن: 916980 - 4101012
10 زمين خاک رس آقايان و 6 زمين خاک رس بانوان و 2 زمين مخصوص خانواده - پارکينگ - بوفه - فروشگاه

آجودانيه
آجودانيه - خيابان پانزدهم شماره تلفن: 2296449
4 زمين خاك رس مخصوص آقايان و 2 زمين خاك رس مخصوص بانوان - بوفه - پاركينگ – فروشگاه

بانک سپه

بانک مرکزی
پاسداران - بالاتر از سه راه ضرابخانه - شماره تلفن: 2843774
3 زمين خاك رس و 1سالن سرپوشيده خاك رس - پاركينگ

بانک مسکن
خيابان شهيد دكتر لواساني - پلاك 181 روبروي سازمان بنادر وكشتيراني
1زمين خاك رس

بانک ملی
خيابان آجودانيه - كوچه دانشوران - شماره تلفن: 2289051
2 زمين خاك رس - سونا - بدن سازي

پاس
شهرك اكباتان - فاز 1 - جنب مخابرات
2 زمين ( چمن مصنوعي )

پيام
خيابان شريعتي - نرسيده به سيد خندان - ساختمان مخابرات - شماره تلفن: 8112381
7زمین خک رس –بوفه – پارکینگ-رختکن مجزّا-دوش

پيروزی

تختی

توچال
انتهای ولنجک - ايستگاه يک تله کابين
تلفن: 24214032 - 2404001
5 زمين خاک رس - پارکينگ - بوفه

راه آهن
شهرك اكباتان - فاز 1 - جنب مخابرات - روبروي باشگاه پاس - شماره تلفن: 4663061- 4663064
2 زمين خاك رس - سونا - بدن سازي - پاركينگ

رشد
ابتداي جاده لشكرك - بلوار اوشان - شماره تلفن: 2440900
3 زمين خاك رس مخصوص آقايان و 1 زمين خاك رس مخصوص بانوان - بدن سازي بوفه - فروشگاه – پاركينگ
رويال ونک


دانشگاه آزاد
پاسداران - نبش نيستان نهم -
تلفن:2552963
در حال ساخت

دانشگاه تهران


دانشگاه شهيد بهشتی
اوين - ميدان دانشگاه - ابتدای جاده درکه - دانشگاه شهيد بهشتی - تلفن: 2990300
2 زمين خاک رس

دانشگاه شهيد رجايي
لويزان - خيابان شهيد شعبانلو - دانشگاه شهيد رجائي
2 زمين خاك رس و 1 سالن سرپوشيده پاركت

دانشگاه علم وصنعت

حجاب

سازمان آب

سبز

ستاد مشترک ارتش
خيابان شريعتی - چهاراه قدوسی - تربيت بدنی ستاد مشترک ارتش
2 زمين خاک رس

ستادمشترک سپاه پاسداران
خيابان پيروزی - ميدان شهيد کلاهدوز - تربيت بدنی ستاد مشترک سپاه پاسداران
1 زمين خاک رس

شهرداری
شهرداری منطقه 2
شهرداری منطقه 4 - فرهنگسرای اشراق
شهرداری منطقه 6
(منطقه 2) 1 زمين
(فرهنگسرای اشراق) 2 زمين خاک رس
(شهرداری منطقه 6) 1 زمين

شهرک اميد
اتوبان شهيد بابائی - شهرک اميد - باشگاه تنيس اميد - تلفن: 7381926
4 زمين خاک رس مخصوص آقايان - 2زمين خاک رس مخصوص بانوان و خانواده - بوفه - پارکينگ

شهرک قدس
شهرک قدس - فاز اول - خيابان ايران زمين - خيابان گلستان - جنب مسجد النبی
تلفن: 8091847 - 8078170
6 زمين روباز برای آقايان و 2 زمين روباز برای بانوان - بوفه – پارکينگ

شهيدباهنر
خيابان نياوران - منظريه اردوگاه شهيد باهنر - شماره تلفن: 2284617 *-
9 زمين خاك رس مخصوص آقايان و 3 زمين خاك رس مخصوص بانوان - فروشگاه - پاركينگ - بوفه

شهيد پازوکی
خيابان دزاشيب - خيابان عرفات - كوچه فلستين - پلاك 49 شماره تلفن: 2706452
5 زمين خاك رس - بوفه

شهيد جمران
خيابان شريعتی - بالاتر از پل بزرگراه شهيد صدر - (بولينگ عبدو)
1 سالن سرپوشيده پارکت

شهيد شيرودی
ضلع جنوبي شرقي استاديوم تلفن:8844044
10 زمين خاک رس - 2 زمين سرپوشيده - بوفه – فروشگاه

شهيد کشوری
خيابان ميرداماد - خيابان رازان جنوبی - خيابان ورزش - ضلع غربی مجموعه شهيد کشوری تلفن: 2255123 09121942920
4 زمين خاک رس و 1 زمين مينی تنيس آقايان - 1 زمين خاک رس بانو ان - بوفه – پارکينگ

صدا وسيما
خيابان ولی عصر(ع) - بزرگراه نيايش - بين پارک ملت و باشگاه انقلاب
4 زمين روباز خاک رس - سالن با سطح کف پوش براي بانوان

صنايع دفاع
ميدان نو بنياد - خيابان شهيد لنكري - روبروي بيمارستان شهيد چمران - شماره تلفن: 2551980
2 زمين خاك رس و 1 سالن سر پوشيده

صنعت نفت

کرج - تختی
کرج - مهرشهر - فاز 5
شماره تلفن: 3502121-0261
3 زمين خاک رس - بوفه – پارکينگ

کرج - پارک تنيس
کرج - جهان شهر - بلوار ماهان
9 زمين سخت در حال ساخت

کرج - کردان
دهکده کردان
2 زمين خاک رس

کميته المپيک
خيابان ولی عصر(ع) - بزرگراه نيايش - مجموعه ورزشي انقلاب - آکادمي المپيک
6 زمين خاک رس

مجموعه آيندگان
لواسان - بلوار امام خميني - بلوار مخابرات - خيابان سروستان - تلفن:
4526838 - 0221
4521040 - 0221
4521050 - 0221
زمين خاک رس - اسکواش - يوگا - ايروبيک - بدنسازي خانمها - پينگ پنگ - فوتبال دستي - بوفه – پارکينگ

نيروی زميني ارتش
جاده لشكرك - ستاد فرماندهي نيروي زميني - شماره تلفن: 923588

نيرو و نشاط
بزگراه آيت الله صدر - ديباجي جنوبي - روبروي پارك ارغوان - خيابان مژگان - خيابان شهيد رحماني - شماره تلفن: 2542933
6 زمين خاك رس مخصوص آقايان و 1زمين خاك رس مخصوص بانوان - بوفه - فروشگاه - پاركينگ

وزارت امور خارجه

وزارت بازرکانی
ابتدای جاده لشکرک

هتل آزادی
بزرگراه شهيد چمران - چهار راه شهر بازی
1 زمين خاک رس - پارکينگ - بوفه – فروشگاه

هتل استقلال
بزرگراه شهيد چمران - نرسيده به چهار راه ولی عصر (عج)
2 زمين خاک رس - پارکينگ – بوفه

هتل هما
خيابان ولی عصر (عج) - بالاتر از ميدان ونک - خيابان شهيد خدامی
1 زمين خاک رس - پارکينگ – بوفه
هما

هوا پيما يي ايران
هوانيروز
بزرگراه شهيد بابائي - ستاد فرماندهي هوا نيروز



ماریا شاراپووا - Мария Юрьевна Шарапова ویکتوریا آزارنکا - Вікторыя Азарэнка, Азаранка چند عکس از جوکوویچ در مسابقات مسترز قهرمانی جوکوویچ در مسابقات مسترز لندن جوايز تور حرفه اي تنيس مردان 2012 اعلام شدند بازی فدرر و نادال در میان شمع ها !!!!!! federer and nadal among the candles!!! راجر فدرر، مردی برای تمام اسپانسرها عکس عجیب از دیده شدن روح در استادیوم فوتبال! فدرر در لباس شماره 10 تیم ملی برزیل!!! بزرگترين راكت‌تنيس جهان +عکس بازی‌های پارالمپیک بوریس بکر معروفترين و جالب‌ترين نقل قولهاي المپیک بوسه قهرمان المپیکی بر دست مادر تلخ و شیرین المپیک لندن برای ایران جایگاه نهایی ایران و آخرین نتیجه رنکینگ مدال المپیک ۲۰۱۲ لندن عکس ها و تصاویر اختتامیه المپیک ۲۰۱۲ لندن
پيوندها
ثبت دامنه">افزایش آمار

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان جهان تنیس و آدرس tennisworld.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان